Ad

Stora förväntningar på Sako S20

Dagen som många längtat efter är äntligen här. Finska Sako har nämligen under en tid, nästan retsamt, indikerat om att en stor nyhet är på gång. Och nu är den här – i form av deras nya ”hybridvapen”, Sako S20.

Sako S20 har intagit 2020-talets form, med det moderna tumgreppet som växt sig populärt på marknaden genom ett urval vapenproducenter på marknaden, med både en och två twister. Vapnet är modulbart, eller lättare sagt anpassningsbart, med en mängd originaltillbehör. Själva kallar de Sako S20 för deras första hybridvapen; som riktar sig till både jägaren och sportskytten. Förenklat kan man säga att det rör sig om ett jaktvapen med taktiska fördelar och möjlighet, med ett stort urval av tillbehör, att exempelvis snabbt bygga om den till din nya långhållsrigg.

Sako S20 chassiVad sägs som höj- och sänkbart kindstöd, snabbfäste för bipod på både fram- och bakstock, justerbar längd av kolv, eller varför inte snabbfästen på sidan av stocken för din gevärsrem? Men det som ändå får S20 att sticka ut, i alla fall enligt oss, är vapnets stockuppbyggnad. Det är byggt i flygplansklassat aluminium och med hjälp av två skruvar har den en avtagbar bakstock – dels för smidigare transport, men även för att du ska kunna byta ut bakstocken mot ett öppet eller slutet pistolgrepp. Det finns såklart många detaljer att grotta in sig i, som exempelvis ett multijusterbart trycke, en ny typ av montage för kikarsikte och en mängd olika kalibrar.

Recension inom kort

Magasin Vildmarken ser fram emot att ta emot ett av de första testexemplaren för att så snart som möjligt få bjuda er läsare på en recension. Tills dess, kan ni läsa mer på www.sako.fi www.sako.fi

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-02-20

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.