Så tillverkas en gevärspatron – bakom kulisserna på Normafabriken

2021-03-09

Så tillverkas en gevärspatron – bakom kulisserna på Normafabriken

På Normas hemsida kan man nu ta del av unikt material som visar hela produktionsprocessen av en gevärspatron – en film som visar skillnaden mellan billig och högkvalitativ ammunition.

– Norma har tillverkat jakt- och skytteammunition i 120 år och den kunskapen, omsorgen och historien kring hantverket har vi velat fånga på film, säger Jonas Hellentin, marknadschef på Norma, när Vildmarken når honom.

Jonas Hellentin berättar att han alltid har sett Norma som ammunitionsbranschens mikrobryggeri.

– Vi är inte Coca-Cola eller Spendrups och även om vi idag försörjer en global marknad med gevärsammunition så är volymerna inte i närheten av konkurrenter som Federal, Remington och Hornady, säger han och tillägger att de istället tillför marknaden produkter som tagits fram med stor omsorg och högt kvalitetstänk av människor som jobbat länge i fabrik.

– Det är en del av förklaringen till att vår ammunition håller så hög klass och jämförelsen med ett mikrobryggeri. Det är en typ av hantverk, trots sin industriskalighet.

Vad tror du är nästa stora steg för Norma?
– Vi expanderar idag på flera nya marknader varav USA är den absolut största. Där är jakt och skytte en livsstil som är mer accepterad än i andra delar av världen och därmed inte lika polariserad som här hemma, säger han.

Och fortsätter:
–Vi på Norma vill lyfta statusen på jägarkåren och skyttarna i samhället genom att fokusera på den starka kopplingen till naturen och äventyret och fokusera på den unika kunskap som går i arv i vårt skrå i en tid där det ”naturliga” faktiskt börjar bli en exklusiv bristvara. Få saker är så ekologiska och hållbara som den traditionella jakten och de rötterna ska vi vara stolta över att vi har.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin. Tack för att du hjälper oss att utvärdera vår nya e-tidningsplattform! Med koden MAGVM1709 har du 100 kr rabatt på vår Magasin Vildmarken t-shirt! Koden anges i kassan och är endast giltig fram till 25/9 -21. (Klicka på omslaget för att öppna i helskärmsfönster. Vänd din mobiltelefon till horisontellt läge för att se tidningsuppslag.)         Tidigare publiceringsverkyg (ISSUU)   

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!