Så gör du hemlagad jägarkorv

Det finns miljontals sätt att göra korv på, och det här är en av mina favoriter. Ät den som varmkorv och njut tillsammans med en god öl och lite hemmagjord ketchup – eller servera till frukost med äggröra och ett gott bröd. Och det här är så klart bara ett sätt att göra korv på – du kan såklart använda valfria kryddor. Lycka till med receptet och låt er väl smaka!

Så gör du hemlagad jägarkorv

Det finns miljontals sätt att göra korv på, och det här är en av mina favoriter. Ät den som varmkorv och njut tillsammans med en god öl och lite hemmagjord ketchup – eller servera till frukost med äggröra och ett gott bröd. Och det här är så klart bara ett sätt att göra korv på – du kan såklart använda valfria kryddor. Lycka till med receptet och låt er väl smaka! || Text & foto: Mette Karin Petersen

DU BEHÖVER: (4 pers)

✔ 600 g viltkött
✔ 200 g högkvalitativt fläsk (från frigående djur) med hög fettprocent
✔ 200 g ister
✔ 20 g salt
✔ 2,5 tsk peppar
✔ ½ muskot, finriven
✔ 1 tsk paprika
✔ 1 tsk Cilantro-krydda
✔ 1 dl iskall lättöl
✔ Fläsktarm, blötlagd

1. Skär fläsk och ister i små bitar som passar i din köttfärs. Välj fläsk med hög fettprocent, exempelvis nackfilé. Blanda med salt, peppar, muskotnöt, paprika och koriander. Frys in i en timme tills toppen av köttet har börjat frysa och fått en hård yta, men utan att vara fryst.

2. Hacka det kryddade köttet så fint som möjligt (3 mm) i en iskall skål. Det är viktigt att köttet är så kallt som möjligt under hela processen.

3. Knåda köttfärsen i maskin eller intensivt med händerna i 1 min. Tillsätt den iskalla lättölen i köttet och fortsätt att knåda intensivt i ytterligare 5-7 minuter tills köttet är kladdigt och väl blandat. Det är viktigt att hålla så låg temperatur som möjligt, så att köttet inte separerar.

4. Stek en liten bit av köttet och smaka av. Tillsätt mer salt eller kryddor ifall det behövs.

5. Lägg i färsen i fläsktarmen och gör korvar i den storlek du önskar.

6. Grilla eller stek korvarna på låg värme tills de har fått en knaprig yta och är genomstekta, vilket tar cirka 10 minuter.

Bon appétit!

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Nu lanserar Hikmicro Stellar 3.0 och Thunder 3.0. Verktygen är utformade för att leverera oöverträffad precision och klarhet i fält och ska enligt tillverkarna erbjuda

Utmärkelsen Årets Bragdhund 2024 tilldelas tyska schäferhunden Spårmarkens Otiz. Otiz räddade livet på över 100 nötkreatur genom sin uppmärksamhet och envishet. Dessutom säkerställde han verksamheten

Snart stundar allhelgona, en trafikhelg som tyvärr även är starkt förknippad med viltolyckor. Forskare vid SLU hoppas dock i framtiden kunna förbättra statistiken med hjälp

Under fredagskvällen sköt en jägare två shetlandsponnyer i Nykvarn. Jägaren trodde att han sköt på vildsvin och anmälde senare sitt misstag till Polisen. Jakt &

Matilda Leijon har hittat hem, både bildligt och bokstavligt talat. Den här gången berättar hon om hur hon gått från att leva i en ryggsäck

Att sänka vargens gynnsamma bevarandestatus till 170 vargar är ett rejält kliv i rätt riktning anser Jägarnas Riksförbund. I ett pressmeddelande berättar de dock att

I dagsläget finns en god efterfrågan på vildsvinskött, men tillgången är ojämn och ofta otillräcklig. Jordbruksverket tycker att det behövs en gemensam satsning och samverkan