Så gör du hemlagad jägarkorv

Det finns miljontals sätt att göra korv på, och det här är en av mina favoriter. Ät den som varmkorv och njut tillsammans med en god öl och lite hemmagjord ketchup – eller servera till frukost med äggröra och ett gott bröd. Och det här är så klart bara ett sätt att göra korv på – du kan såklart använda valfria kryddor. Lycka till med receptet och låt er väl smaka!
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-11-22

Så gör du hemlagad jägarkorv

Det finns miljontals sätt att göra korv på, och det här är en av mina favoriter. Ät den som varmkorv och njut tillsammans med en god öl och lite hemmagjord ketchup – eller servera till frukost med äggröra och ett gott bröd. Och det här är så klart bara ett sätt att göra korv på – du kan såklart använda valfria kryddor. Lycka till med receptet och låt er väl smaka! || Text & foto: Mette Karin Petersen

DU BEHÖVER: (4 pers)

✔ 600 g viltkött
✔ 200 g högkvalitativt fläsk (från frigående djur) med hög fettprocent
✔ 200 g ister
✔ 20 g salt
✔ 2,5 tsk peppar
✔ ½ muskot, finriven
✔ 1 tsk paprika
✔ 1 tsk Cilantro-krydda
✔ 1 dl iskall lättöl
✔ Fläsktarm, blötlagd

1. Skär fläsk och ister i små bitar som passar i din köttfärs. Välj fläsk med hög fettprocent, exempelvis nackfilé. Blanda med salt, peppar, muskotnöt, paprika och koriander. Frys in i en timme tills toppen av köttet har börjat frysa och fått en hård yta, men utan att vara fryst.

2. Hacka det kryddade köttet så fint som möjligt (3 mm) i en iskall skål. Det är viktigt att köttet är så kallt som möjligt under hela processen.

3. Knåda köttfärsen i maskin eller intensivt med händerna i 1 min. Tillsätt den iskalla lättölen i köttet och fortsätt att knåda intensivt i ytterligare 5-7 minuter tills köttet är kladdigt och väl blandat. Det är viktigt att hålla så låg temperatur som möjligt, så att köttet inte separerar.

4. Stek en liten bit av köttet och smaka av. Tillsätt mer salt eller kryddor ifall det behövs.

5. Lägg i färsen i fläsktarmen och gör korvar i den storlek du önskar.

6. Grilla eller stek korvarna på låg värme tills de har fått en knaprig yta och är genomstekta, vilket tar cirka 10 minuter.

Bon appétit!

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Fiske

Åter dags för Sportfiskemässan

En pandemi kom i vägen, men efter fyra års väntan så är det snart dags för den 17:e upplagan av Sportfiskemässan, den här gången med