Skinka av vildsvin ger en lite annorlunda dimension, med mycket smak, till det klassiska julbordet. Som alltid när det gäller julskinka så gäller det att planera och bida sin tid, men vi vet ju alla hur gott resultatet blir!
• 5 l vatten
• 900 g salt
• 2–3 msk strösocker
• ½ msk salpeter
Till kokning:
• Lök
• Några vitpepparkorn
• 1–2 lagerblad
Till griljering:
• 1 ägg
• 2 msk senap
• 2 msk fransk (eller skånsk) senap
• 1 matsked honung
• 1–2 dl ströbröd
(Vill man ha lite mer viltkänsla så kan man med fördel addera exempelvis enbär till griljeringen. Även nejlikor och fänkålsfrön ger god smak.)
Gör så här:
Blanda ingredienserna till rubbingen och gnid sedan in allting i skinkan. Låt den stå kallt över natten. Koka saltlagen, skumma av och låt kallna. Placera skinkan i en rostfri skål och täck skinkan med lagen. Var noga med att hela skinkan är täckt av lagen. Låt sedan skinkan gosa sig i lagen i ungefär 10 dagar.
Vattna ur skinkan i någon timme eller två innan det är dags att koka den. Koka försiktigt tills att innertemperaturen har nått ungefär 67–70°.
Pensla skinkan och griljera den på 200° i ungefär en kvart.
Coeli investerar och blir majoritetsägare i Sordin AB, vid sidan av bolagets tidigare huvudägare, DeVenture. Detta för att stötta Sordin på deras snabba internationella tillväxtresa
Under gårdagen gav Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, en glädjande uppdatering gällande läget i Fagerstatrakten. I en nyhet på hemsidan skriver SVA att det, trots stora
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.