Röster om Webdogs Valpskola: ”Vägen blir betydligt rakare”

Många därute i landet har blivit hjälpta av Webdogs valpskola. Vildmarken tog kontakt med några som använt streamingtjänsten för att nå sina mål.
Många därute i landet har blivit hjälpta av Webdogs valpskola. Vildmarken tog kontakt med några som använt streamingtjänsten för att nå sina mål.
2022-07-12

Röster om Webdogs Valpskola: ”Vägen blir betydligt rakare”

Många därute i landet har blivit hjälpta av Webdogs valpskola. Vildmarken tog kontakt med några som använt streamingtjänsten för att nå sina mål.

Katarina Lennartsson har två korthåriga vorsteh och har som framtida målsättning att hennes hundar ska kunna jaga fågel och starta på jaktprov. Hon berättar att en av Webdogs stora fördelar är att man lägger grunden tidigt.

– Vägen blir betydligt rakare och jag kan absolut se att hunden tidigt vet vad som förväntas av den, att hunden genom bra och genomtänkt träning får möjlighet att göra rätt, vilket grundar för en fortsatt bra utveckling.

Norske Stian Korneliussen har en engelsk setter vid namn Masha. Masha är två år och har visat upp en bra utvecklingskurva.

– Hon blev stabil i sitt ståndarbete och startades även på jaktprov.

– Hon tränar just nu med Avanceplatta och att vara stilla och lugn vid uppflog på vadarfåglar och måsar, fortsätter han.

Fredrik Lundmark
Fredrik Lundmark

Mer lyhörd än tidigare

Även Fredrik Lundmark har märkt en klar skillnad sedan han började använda Webdog i samband med träningen av sin hamiltonstövare.

– Framför allt verkar hon mer lyhörd på vad jag vill att hon ska göra och att det hon lärde sig som valp verkar ha fastnat bättre än på mina tidigare hundar som jag antingen gått en kortare dressyrkurs med, eller försökt dressera helt själv.

Kan studera sig själv

Josephine Veen Huis har två korthåriga vorsteh och en jaktlabrador som alla används till fågeljakt, eftersök samt lite klövviltsjakt. Hon uppskattar konceptet att man filmar sin träning.

– Man kan studera sig själv och följa utvecklingen. Att även få följa andra kursdeltagare på samma sätt är otroligt givande. Att få individuell feedback som alla får ta del av är väldigt utvecklande och positivt och att man dessutom kan sitta i lugn och ro med all information och allt material gör det hela optimalt.

Hon berättar att materialet man får tillgång till är pedagogiskt och gör processen lätt att följa.

– Stegen är tydliga och med hjälp av filmer får man en tydlig bild av hur övningen ser ut och vad målbilden är, säger Josephine Veen Huis och tillägger:

– Jag rekommenderar varmt Webdogs valpskola till alla som vill skapa en god grund att stå på tillsammans med sin valp, oavsett vad man har för mål tillsammans. Man utvecklas tillsammans och man utvecklas som hundförare och tränare!

Lärorik feedback

Stian Korneliussen

Gabriella Hansson och hennes sambo har två hälleforsare som de har mycket glädje av, både på fjällvandringar och under älgjakten i de jämtländska skogarna. De tycker att det bästa med Webdogs Valpskola är att man kan göra den när man vill, och varifrån man vill.

– Det passar perfekt för mig som jobbar både dagar, kvällar och helger. Man gör det när man har tid helt enkelt, säger Gabriella och tillägger:

– Sedan är Mattias feedback väldigt bra, den lär man sig mycket av.

Monica från Månsbergets kennel

 

 

Delaktiga på vägen mot den färdiga jakthunden

Pelle och Monica från Månbergets kennel fick förra sommaren vara med om när ett gäng KH vorstehvalpar föddes hemma hos dem. Efter åtta veckor fick de flytta ut till sina nya familjer – och eftersom de fick valpköpare utsprida på olika håll i landet så insåg de att det inte kunde bli svårt att få till framtida kull-träffar.

– Eftersom vi har målsättningen att uppmuntra och försöka vara ett stöd för våra valpköpare och dessutom få vara lite delaktiga på vägen mot den färdiga jakthunden, så blev Webdogs Valpskola en perfekt lösning.

De kontaktade Mattias om möjligheten att starta en valpkurs för kullen där valpköparna erbjöds att anmäla sig till Webdogs valpskola.

– Det har varit fantastiskt att få följa valparnas utveckling tillsammans första året och dessutom fick vi nu även möjligheten att träffas hos Mattias i Muossjetjålme med ungdomarna på en kurshelg för stående fågelhund i maj.

– Vi är så himla glada att våra valpköpare hoppade på tåget när vi erbjöd dem att gå kursen. Vi rekommenderar verkligen fler med valpkullar att gå kursen tillsammans.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Beslut om skyddsjakt på varg i Söderåsen

Länsstyrelsen Skåne har i dag besiktigat ett nytt angrepp på får i reviret Söderåsen. Angreppet har gjorts av varg. Länsstyrelsen har nu fattat beslut om

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!