Retriever dödad av varg i Deje

2019-05-02

Retriever dödad av varg i Deje

I måndags försvann en retriever i Värmland. Nu slår länsstyrelsens besiktningsman fast att det är en varg som har dödat hunden.

Retriever dödad av varg i Deje

Retriever dödad av varg i Deje

I måndags försvann en retriever i Värmland. Nu slår länsstyrelsens besiktningsman fast att det är en varg som har dödat hunden. Besiktningsmannen Fredrik Wilde åkte till området i Deje under torsdagsmorgonen och efter att ha spårat området med en specialtränad hund så är han säker på sin sak.

– Vi hittade mer kroppsdelar och päls och även en färsk vargspillning som såg ut att innehålla päls från hunden. Vargarna verkar ha gått dit flera gånger och ätit. De kroppsrester vi hittat väger uppskattningsvis ett halvkilo, berättar Fredrik Wilde.

Källa: Jaktjournalen.se

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.