Ad

Rekordmånga örnar dödas av tåget

 

Förra året dödades 104 örnar på grund av att de träffades av tåget ute på spåren. Anledningen tros vara ett resultat av att både trafiken och hastigheterna har stigit. 

När kadaver ligger kvar på spåret för länge lockar de till sig rovdjur och rekordsiffran leder nu till hårdare krav när Trafikverket gör nya upphandlingar.

– En timme får entreprenörer på sig att ta bort kadaver från järnvägsspåren säger Anders Sjölund, nationell samordnare för viltvårdsplanering på Trafikverket, till P4 Gävleborg.

Källa:  P4 Gävleborg

Förra året dödades 104 örnar på grund av att de träffades av tåget ute på spåren. Anledningen tros vara ett resultat av att både trafiken och hastigheterna har stigit.

Läs hela inlägget >>

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-03-04

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #5

Officiell mässtidning för Swedish Game Fair 2019 | Per Morberg har med sin unika kombination av skådespelartalang, spontanitet och stora matlagningskunskaper gått rätt igenom rutan – och om och om igen visat att magi kan skapas i köket, och i tv-sofforna, när man har de rätta ingredienserna. Magasin Vildmarken träffade Per hemma på Tullgarn inför öppnandet av årets Swedish Game Fair.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.