Ad

Rekordbjörn fälld i Arjeplog

I tisdags fällde Simon Blind en rekordstor björn i Arjeplog. Vikten efter att länsstyrelsen hade bekräftat landade på 352,1 kilogram och bjässen var 225 centimeter lång.

– Det känns helt sjukt. Jag har inte riktigt kunna smälta det ännu, säger rekordskytten till SVT Nyheter Norrbotten. 

Under tisdagen bestämde sig Simon för att bege sig ut på björnjakt. Till en början var det planerat att han skulle ha med en kompis ut, men när denne lämnade återbud gav han sig ut på jakt själv, tillsammans med kompisens hundar. Tillsammans gav de sig ut mot ett område där Simon visste att björn hade rört sig tidigare.

– Jag letade efter skit och spår men såg ingenting till en början. När jag sedan släppte hundarna såg jag på en pejl att de fått upp ett spår och drev något mot mig. De började skälla och rörde sig 50 meter mot mig, sedan stod de still och fortsatte 50 meter igen, säger Simon som till en början trodde att björnen var en liten älg, detta eftersom pälsen såg ut att vara helt svart, säger han till SVT.

– Det var då jag sköt björnen och ringde in till länsstyrelsen och rapporterade. Vid det här läget hade jag fortfarande inte uppfattat hur stor björnen var. Jag hade uppskattat en vikt på cirka 200 kilo, men när jag skulle putta in björnen i pulkan upptäckte jag att den var tyngre än så. Jag var tvungen att använda mig av fyrhjulingen för att orka, säger han.

Svårt att förstå

Efteråt hade Simon svårt att ta in allt vilket är lättförståeligt eftersom det var hans premiärbjörn.

– Den var min största och första björn, säger en omtumlad Simon till SVT.

Källa: SVT Nyheter Norrbotten

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-08-29

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #9

September är här och den här gången pryds vårt kanske rekordmatiga magasin av Rasmus Liljeblad, mannen bakom en av Jägarsveriges populäraste YouTube-kanaler, Jaktpuls.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com