Magasin Vildmarken testar: RedKettle Light Ventile Hunting Jacket

2020-02-15

Magasin Vildmarken testar: RedKettle Light Ventile Hunting Jacket

Christian Saugmann har upplevt många platser i världen, både genom jakten och den civila karriären. Hans upplevelser blev senare en betydande del av grunden för utvecklingen av klädmärket RedKettle och det var med spänd förväntan som vi provade Light Ventile Hunting Jacket M19.

Magasin Vildmarken testar: RedKettle Light Ventile Hunting Jacket

Christian Saugmann har upplevt många platser i världen, både genom jakten och den civila karriären. Hans upplevelser blev senare en betydande del av grunden för utvecklingen av klädmärket RedKettle och det var med spänd förväntan som vi provade Light Ventile Hunting Jacket M19. [Text & foto: Staffan Johansson] 

Christian Saugmanns globala jakterfarenheter har inspirerat till RedKettles funktionalitet och enkla design – och bidragit till att kläderna kan användas under jakt på de flesta ställen på jorden. Ännu är sortimentet litet, men väl genomarbetat. Detta är något jag uppskattar och föredrar framför en stor och inte genomtänkt kollektion där produkterna i slutänden brister i hållbarhet, funktion eller kvalitet. Jackan, Light Ventile Hunting Jacket M19 är den första produkten som nått redaktionen, och vi har under delar av jaktsäsongen fått testa vad den går för.

Jackans textil, ”Ventile”, är delvis från de absolut finaste bomullsfibrerna vilket ger ett material som är mycket andningsbart och bekvämt och står emot naturens utmaningar. Materialet sväller när det blir blött vilket hindrar vattnet att komma igenom. Dessutom har den ett separat foder, för att maximera vattentätningen. 

Rörlig jakt i åtanke

Jackan är lätt till vikten och upplevs genast som slitstark. Den är uppsydd med rörlig jakt i åtanke, vilket i praktiken innebär raglanärmar och ledade armbågar för att ge en passform som är bekväm vid rörelse. Det är inte alltid man upplever att jackor är utvecklade av jägare, men i det här fallet så är det bortom allt tvivel.  

Jackans rygg är förlängd så att den täcker bakändan, något som är bra om man vill slå sig ned för en stund och inte vill slita fram ett sittunderlag. Den har rejäla dragkedjor som är lätta att använda även om handskarna är på, manschettband och ett elastiskt midjesnöre som får jackan att behålla värmen och samtidigt ge ett extra regnskydd.

Jackan fungerar lika bra med ett enkelt lager i milt väder som under hårt arbete, eller när du är stillasittande i kall väderlek. Den passar även när du behöver något som tål gnistorna från lägerelden efter en lång jaktdag. Midjefickorna är placerade på sidan av jackan vilket gör att de inte är i vägen om man kryper längs med marken inför en pulshöjande anläggning. 

RedKettle Ventile Hunting Jacket är verkligen en jacka som tillåter användaren att ha med sig sina viktiga redskap. Den har hela nio fickor med smarta placeringar, något som kommer väl till användning, i alla fall om man är lika pryltokig som jag. 

Allroundjacka

Detta är en grym allroundjacka och ett klart plus i sammanhanget tycker jag är det faktum att den är snygg nog för att även bäras till vardags. Möjligtvis är den lite väl prasslig där ansmygningar på ståndskall eller pyrschjakt förekommer, men jag förstår samtidigt att det är väldigt svårt att få till en vattentät, lätt jacka på detta sätt. 

Detta är en jacka som vi varmt kan rekommendera och vi hoppas att RedKettle får fotfäste i Sverige. 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin.         

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!