Ad

Helstekt Vildsvinsfilé Charlemagne

Serveras med ugnsbakad gourmetpotatis.

Mathias ”Tjorren” Andersson har lång erfarenhet inom matlagning och jobbar till vardags som kock. Hans andra stora passion är jakt och allt det sociala som det medför. Varje månad kommer han tipsa om sina bästa recept och vi är väldigt glada att hälsa denna nya samarbetspartnern välkommen till oss på Vildmarken. Den här månaden tillagar han vildsvinsfilé Charlemagne med ugnsbakad gourmetpotatis.

Ingredienser (4 personer)recept vilt

• 800g filé av vildsvin
• 600g gourmetpotatis

Champinjonstuvning

• 400 g champinjoner
• 1 st gul lök hackad
• 30g smör
• 3 dl vispgrädde
• 1 dl portvin
• 1 msk hönsbuljong
• Maizena, ljus

Bearnaisesås

• 3 äggulor
• 2 msk rödvinsvinäger eller dragonvinäger
• 2 msk dragon
• 2msk persilja
• 1msk citron saft 
• 1 dl hackad färsk persilja
• 3 dl smält smör
• Några droppar tabasco
• Worcestersås

Gör så här:

1. Tvätta potatisen & skölj. Vänd runt i lite olja, krydda med salt & ny mald peppar, gärna svart peppar. Skicka in i ugnen på 175grader i ca 20-25 min alt. tills potatisen är mjuk.

2. Putsa och bryn vildsvinsfilén runt om krydda med salt och peppar.

3. Stek klart i ugn 155grader tills innertempen är 58grader. Plocka ut och vila köttet ca 10-15minuter.

4. Skiva champinjonerna bryn med löken i en kastrull, krydda med salt och peppar.

5. Tillsätt portvin, vispgrädden och buljongen låt koka upp smaka av red med maizena.vildsvinsfile

6. konsistens ska vara som stuvning.

Bearnaisesås:

1. Vispa äggulorna, vinägern, torkad dragon, torkad persilja, Cayenne & citron över vattenbad tills de blir som en sockerkas smet.
2. Ta av från värmen droppa i smöret under vispning (ägg och smör ska vara ungefär lika varmt) smaka av med salt, peppar, tabasco, worcestersås och ev. lite mer vinäger.

3. Tillsätt den hackade färska persiljan.

Vid servering

Skiva köttet i tunna skivor, lägg champinjonstuvningen i botten på ett ugnsfast fat
Köttet på och toppa med bearnaisesås.
Gratinera i ugnen 225 grader ca 3-5 minuter så de får fin färg.
Servera med lökfrästa bönor samt gourmetpotatisen.

vildsvinsfile

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-02-16

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Magasin Vildmarken #12

December är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. Per ”Bula” Kristoffersson är förmodligen Skandinaviens enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av, bland annat i det här numret!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.