Ad

Tjädergryta

Tjädergryta

Linnea delar med sig av sitt bästa recept!

Ingredienser:
• 1 tjäder, ca 1,2 kg
• 4-6 sharlottenlökar
• 3 st morötter
• 4 st lagerblad
• 50 gram smör
• Salt & Peppar
• 0,5-0,7 liter rödvin
• 2-5 tsk svartvinbärsgelé
• 1 msk tomatpuré
• 2,5 dl grädde

Skär grönsakerna i ganska stora bitar för att de inte skall koka sönder.6
Skär sedan upp köttet i cirka 2 centimeter tjocka bitar. Varva ingredienserna ner i grytan, kött – grönsaker – smör – lagerblad. Krydda i tre till fyra av lagren. Häll sedan i vinet.
När allt kokat i 2-2,5 timmar, ta ur alla bitar med hjälp av en sil och lägg i en skål på sidan av. Låt grytan och vätskan stå kvar på plattan och häll i grädden samt gelé och tomatpuré. Red sedan såsen till önskad tjocklek och salta och peppra efter behag. Häll sedan tillbaka grönsakerna och köttet, förutom lagerbladen igen.
 
Tjäder är lite bittert i smaken så jag brukar lägga i någon mer klick gelé i såsen för att ge den mer sötma.
 
Jag tycker det är godast med hemmagjort potatismos till, men bara potatis funkar också!
 
 Läs hela reportaget med Linnea i Magasin Vildmarken nummer 1.
Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-02-19

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.