Ad

Rättegången gällande dödsolyckan i Orsa Rovdjurspark har inletts

2017 dödades en då 18-årig djurskötare i Orsa Rovdjurspark efter att en björn hade grävt sig under ett staket. I går inleddes rättegången i Mora tingsrätt.

P4 Dalarna rapporterar att åklagaren under måndagen bland annat lade fram bevisning på att det är arbetsgivarna som har gjort fel och de anhöriga till djurskötaren har sammanlagt yrkat på skadestånd på 16 miljoner kronor, en ovanligt stor summa när det handlar om arbetsmiljöbrott.

– Det är väldigt högt men familjen vill ha en förändring i hur det svenska rättssystemet har sett på den här typen av brott tidigare, säger Erik Elgán Maschmann, målsägandebiträde till djurskötarens familj, till P4 Dalarna.

De båda åtalade nekar till brott.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-03-11

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.