Ad

Klassisk svensk husmanskostRaggmunk med vildsvinsbacon

Raggmunk

  • 8 st fasta potatisar
  • 4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa malen vitpeppar
  • 700 g simmat sidfläsk (vildsvin, gärna från en vintergris)
  • Smör till stekning

Rårörda lingon

  • 3 dl lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här:

  1. Skölj potatisen
  2. Vispa ihop mjöl, salt, peppar och lite av mjölken till en jämn smet, vispa sedan i ägget och resten av mjölken i smeten.
  3. Stek fläsket i en gjutjärnspanna, häll sedan flottet i smeten.
  4. Riv potatisen och krama ur den, vänd sedan ner den rivna potatisen i smeten.
  5. Fräs lite av smöret och lägg sedan i en lagom klick smet och bredda den med en slev. Stek varje sida några minuter på varje sida på medelvärme tills de blivit gyllenbruna.

Smaklig måltid!

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-03-23

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.