Klassisk svensk husmanskost: Raggmunk med vildsvinsbacon
Raggmunk
- 8 st fasta potatisar
- 4 dl mjölk
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 1 nypa malen vitpeppar
- 700 g simmat sidfläsk (vildsvin, gärna från en vintergris)
- Smör till stekning
Rårörda lingon
- 3 dl lingon
- 1 dl strösocker
Gör så här:
- Skölj potatisen
- Vispa ihop mjöl, salt, peppar och lite av mjölken till en jämn smet, vispa sedan i ägget och resten av mjölken i smeten.
- Stek fläsket i en gjutjärnspanna, häll sedan flottet i smeten.
- Riv potatisen och krama ur den, vänd sedan ner den rivna potatisen i smeten.
- Fräs lite av smöret och lägg sedan i en lagom klick smet och bredda den med en slev. Stek varje sida några minuter på varje sida på medelvärme tills de blivit gyllenbruna.
Smaklig måltid!