Ad

Klassisk svensk husmanskostRaggmunk med vildsvinsbacon

Raggmunk

 • 8 st fasta potatisar
 • 4 dl mjölk
 • 1 ägg
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 nypa salt
 • 1 nypa malen vitpeppar
 • 700 g simmat sidfläsk (vildsvin, gärna från en vintergris)
 • Smör till stekning

Rårörda lingon

 • 3 dl lingon
 • 1 dl strösocker

Gör så här:

 1. Skölj potatisen
 2. Vispa ihop mjöl, salt, peppar och lite av mjölken till en jämn smet, vispa sedan i ägget och resten av mjölken i smeten.
 3. Stek fläsket i en gjutjärnspanna, häll sedan flottet i smeten.
 4. Riv potatisen och krama ur den, vänd sedan ner den rivna potatisen i smeten.
 5. Fräs lite av smöret och lägg sedan i en lagom klick smet och bredda den med en slev. Stek varje sida några minuter på varje sida på medelvärme tills de blivit gyllenbruna.

Smaklig måltid!

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-03-23

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com