Pryltips: Stealthgear enmansgömsle

2016-11-09

Pryltips: Stealthgear enmansgömsle

Vildmarkens Henrik Klasa hade förmånen att få prova Stealth Gear enmansgömsle under älgjakten i Oktober.

Pryltips: Stealthgear enmansgömsle

Vildmarkens Henrik Klasa hade förmånen att få prova Stealth Gear enmansgömsle under älgjakten i Oktober.

 

Gömslet som i grunden är en stol ställer sig upp på ett par sekunder när man vill kamouflera sig. Stolen kan användas som vanligt om man inte önskar att gömma sig och själva gömslet hänger då bakom stolen utan att ta plats. Vill man kamouflera sig drar man i den översta skenan för taket och efter en eller två sekunder är man kamouflerad inne i gömslet under dess tak och väggar.

Gömslet har flera fönster och det främre kan öppnas som en stor eller liten glugg, bara att välja. Det funkar suveränt att skjuta inifrån gömslet och skulle man vilja kamouflera av sig om ett djur kommer till förmån för en bättre sving på bössan tar det mindre än en sekund så är gömslet nere igen.

Till gömslet medföljde tältpinnar att fästa gömslets väggar i marken med, dessa pinnar förlänger gömslets monteringstid något men jag hade heller inte bruk för dessa då tältet över stolen ändå tätade fint mot marken. Pinnarna är nog inget att använda på en jaktdag när man ställer om ett par gånger utan att föredra vid hård vind om du ska lämna gömslet tomt en stund och du inte sitter kvar i stolen.

Jag brukar alltid jaga med lätt packning dock är undantaget älgjakten, då jag som vanligt har med mig mitt gasolkök ut i skogen. När jag lagat klar maten fick brännaren fungera som en kamin inne i gömslet vilket gjorde att både jacka och mössa åkte av ganska snabbt även om temperaturen ute krupit ner runt nollan.

Jag har bara gott att säga om detta gömsle, det är lätt att bära, enkelt att få upp och smidigt att fälla upp och det kan varmt rekommenderas. Det finns bara en negativ sak att säga och det är egentligen inte om gömslet i sig utan om påsen som gömslet är förvarat i, den prasslar en hel del vilket är särskilt påtagligt när gömslet skulle upp och ner så den fick ligga kvar i bilen.

www.cyberphoto.se

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Licensjakt på sex vargar i Värmlands län

Länsstyrelserna i mellersta och södra rovdjursförvaltningsområdena har fattat beslut om licensjakt efter varg 2024. Vinterns jakt för Värmlands läns del omfattar totalt sex vargar i

Nyheter

Kaninpest konstaterad i Sörmland

Ännu en dödlig virussjukdom har konstaterats hos kanin i Sörmland. Det skriver länsstyrelsen på sin hemsida. Länsstyrelsen skriver att kaninpest har konstaterats hos tamkanin i

Produktrecension

Vildmarken testar: FHF Gear Pro-M Bino Harness

Handkikaren är jägarens bästa vän och bör alltid vara med. Detta har amerikanska FHF Gear tänkt på och deras sele för handkikare har äntligen nått

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!