Ad

Pryltips: Stealthgear enmansgömsle

Vildmarkens Henrik Klasa hade förmånen att få prova Stealth Gear enmansgömsle under älgjakten i Oktober.

 

Gömslet som i grunden är en stol ställer sig upp på ett par sekunder när man vill kamouflera sig. Stolen kan användas som vanligt om man inte önskar att gömma sig och själva gömslet hänger då bakom stolen utan att ta plats. Vill man kamouflera sig drar man i den översta skenan för taket och efter en eller två sekunder är man kamouflerad inne i gömslet under dess tak och väggar.

Gömslet har flera fönster och det främre kan öppnas som en stor eller liten glugg, bara att välja. Det funkar suveränt att skjuta inifrån gömslet och skulle man vilja kamouflera av sig om ett djur kommer till förmån för en bättre sving på bössan tar det mindre än en sekund så är gömslet nere igen.

Till gömslet medföljde tältpinnar att fästa gömslets väggar i marken med, dessa pinnar förlänger gömslets monteringstid något men jag hade heller inte bruk för dessa då tältet över stolen ändå tätade fint mot marken. Pinnarna är nog inget att använda på en jaktdag när man ställer om ett par gånger utan att föredra vid hård vind om du ska lämna gömslet tomt en stund och du inte sitter kvar i stolen.

Jag brukar alltid jaga med lätt packning dock är undantaget älgjakten, då jag som vanligt har med mig mitt gasolkök ut i skogen. När jag lagat klar maten fick brännaren fungera som en kamin inne i gömslet vilket gjorde att både jacka och mössa åkte av ganska snabbt även om temperaturen ute krupit ner runt nollan.

Jag har bara gott att säga om detta gömsle, det är lätt att bära, enkelt att få upp och smidigt att fälla upp och det kan varmt rekommenderas. Det finns bara en negativ sak att säga och det är egentligen inte om gömslet i sig utan om påsen som gömslet är förvarat i, den prasslar en hel del vilket är särskilt påtagligt när gömslet skulle upp och ner så den fick ligga kvar i bilen.

www.cyberphoto.se

Inlägg av: Henrik Klasa den 2016-11-09

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.