Ad

Bearskin Blackknife

Bearskin Blackknife är en ren och stilfull jaktkniv med handtag i trä, fulltångeblad av rostfritt 440C-stål och svensktillverkad läderslida. Kniven är tänkt som en snygg brukskniv – perfekt som allroundkniv då den funkar lika bra till de mindre pilljobben som till större uppgifter.

bearskin blackknife

Trähandtaget gör att kniven känns varm i handen även de riktigt kalla dagarna och den har en mycket slitstark konstruktion med full tånge, det vill säga att bladstålet fortsätter hela vägen genom kniven ända till handtagets bakkant, vilket ger både vridstyvhet och maximal hållbarhet som borgar för många års problemfri användning. Dessutom är kniven mycket lätt att hålla ren, en detalj som uppskattas när man använder kniven till passning och flåjobb med mera.

Knivbladet är tillverkat av rostfritt 440C-stål som härdats till HRC58, vilket gör att det går alldeles utmärkt att slipa till eggen lite extra i fält med bryne eller i slaktboden med brynstål när så krävs. Knivens slida har vi låtit tillverka i Sverige av vegetabiliskt garvat oxläder och försett med innerfodral av plast för att skydda lädret från den vassa eggen. Tråden av bomull och polyester matchar kvaliteten på lädret och alla nitar i knivfodralet är av äkta mässing.

Avslutningsvis vill vi nämna att kniven ligger otroligt skönt i handen, och den gedigna och robusta känslan förhöjs ytterligare av handtagets tjocklek och knivens tyngd.

Knivens totala längd: 21,9 cm
Knivbladets utstick: 10,1 cm
Knivbladets tjocklek: 3 mm
Handtagets vidd: 17 mm
Knivens vikt: 160 gram
Fodralets vikt: 65 gram

www.bearskin.se

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-07-16

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #8

I det här numret är det Kristoffer Clausen som pryder omslaget. Clausen har mer än 20 års erfarenhet av att producera jaktfilm och är en av Norges största jaktprofiler. I slutet av juli fick vi följa med honom när han åkte ner till Polen för två veckors intensiv bockjakt, strax innan brunsten tog fart.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.