Ad

Problematisk situation gällande säljakten

Reglerna för skyddsjakt på säl är krångliga, men fram till årsskiftet får 80 sälar skjutas i Västernorrland. Jan Pulkkinen, fiskare på Alnö i Sundsvalls kommun, har upplevt stora problem med sälar som förstör hans fiskeredskap.

Problematisk situation gällande säljakten

Han har därför utbildat sig och fått tillstånd på skyddsjakt på säl. Han berättar dock att han upplever situationen som problematisk eftersom det endast är den säl som ställt till med bekymmer som får skjutas, och att det av förklarliga skäl ibland kan vara svårt att identifiera rätt säl.

– Jag önskar att det skulle bli tillåtet med licensjakt på säl för då kunde man få jägarkåren att engagera sig. Fast då snackar vi förstås om betydligt större avskjutning än 80 djur, säger Jan Pulkkinen till P4 Västernorrland och berättar vidare att han befarar att allt kustnära fiske är borta inom fem år om inget händer med sälbeståndet.

Källa: Allt Om Jakt och Vapen och P4 Västernorrland.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-04-26

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.