Ad

Vildmarken testar Primos Triggerstick Generation 3

Om du uppskattar snygga och funktionella skjutstöd så kommer du att älska Primos Triggerstick. Som Europas första jakttidning har Magasin Vildmarken fått möjlighet att testa den tredje generationens Triggerstick.

Primos Triggerstick

Den består likt sin föregångare av tre utdragbara sektioner per ben och ett kamouflage-färgat ergonomiskt handtag. Både formen och mönstret på greppet har fått ett face-lift och den ligger väldigt trevligt i handen. Greppytan är bra, både med och utan handskar. Den kan förlängas från 61 cm hela vägen upp till 157 cm, vilket ger dig ett bra stöd i alla möjliga situationer och dessutom gör den nog hög för dig som är lång. Höjden på skjutstödet justeras med hjälp av en avtryckare som är inbyggd i handtaget. Detta gör att justering av höjden görs tyst och bekväm. Allt du behöver göra är att hålla in avtryckaren, lyfta stödet till önskad höjd och släppa så snart benen når marken.

Många likheter men lika många skillnader

Triggerstick Generation 3 har en större roterande glidyta under handtaget vilket gör skjutstödet stabilare än innan. Stödets nya design gör att de tre benen från start är låsta till max 45 grader, men genom ett litet vridmoment kan du fälla ut benen till cirka 80 grader för sittande eller liggande skytte. Detta gör den till en av marknadens mest flexibla skjutstöd. Istället för att gänga av klykan sitter den nu med ett snabbfäste som du kan byta ut mot ett stativfäste, för att montera exempelvis din kikare eller videokamera.

Helhetsintrycket av den nya generationen är att en redan slipad diamant har putsats till ytterligare. Genom den låsbara vinkeln av benen sparar man dyrbara sekunder vid en jaktsituation och de tre benen och robusta konstruktionen ger mycket bra stöd för ditt vapen, samtidigt som den är lätt att bära med sig.

Vi har testat tripod-versionen av Primos Triggerstick, men den kommer givetvis i fler versioner. Det finns även monopod och bipod, även de med två olika längder som gör dem lättare att bära med sig.

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-06-11

Se även ...

Magasin Vildmarken #7

Augusti är här och därmed även dags för högtidsstunder som bland annat björnjakt. Den 21 augusti är premiärdatumet och i det här numret har vi laddat upp ordentligt genom att träffa kände björnjägaren och filmproducenten, Rasmus Boström, som berättar om hur han förbereder sig inför vad som komma skall.
Läs tidningen »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.