Premiär för Vildsvinsmästerskapet för älghundar

2022-11-29

Premiär för Vildsvinsmästerskapet för älghundar

Nu på fredag är det dags för den första upplagan av Vildsvinsmästerskapet för älghundar. Beslutet togs under Svenska Älghundsklubbens årsmöte – och premiärtävlingen arrangeras av Östsvenska Älghundsklubben.

– Vi ville ha något som liknar Älghunds-SM fast för vildsvinshundar. Det kommer att bli tio startande hundar från våra lokalavdelningar, säger Jens Karlsson, ordförande i Svenska Älghundsklubbens vildsvinskommitté, till Jaktjournalen.

Jaktjournalen rapporterar om tävlingen som till skillnad från tidigare mästerskap för vildsvinshundar gäller alla älghundsraser. De skriver att det i skrivande stund inte har utsett någon exakt plats för tävlingen, men att det vankas en endagstävling.

– Det blir samling, middag och bankett, så jag misstänker att de tävlande kommer den 1 december och åker hem den 3 december, säger Jens Karlsson i en kommentar till Jaktjournalen.

Följ tävlingen

Alla som har Tracker-appen kan följa hundarnas framfart under tävlingen. Koden till gruppen: GOHOMIDAFO

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

IWA OutdoorClassics slår upp portarna

På torsdag är det åter dags för IWA OutdoorClassics, världens ledande mässa för jakt- och sportskyttebranschen. Platsen är Nürnberg i Tyskland och 50-årsjubilaren utlovar en