Premiär för Trailvasan 10: “Hoppas på härlig stämning”

Den 19 augusti är det premiär för Vasaloppets nyaste – och kortaste – löplopp, Trailvasan 10.
Den 19 augusti är det premiär för Vasaloppets nyaste – och kortaste – löplopp, Trailvasan 10.
2022-08-09

Premiär för Trailvasan 10: “Hoppas på härlig stämning”

Den 19 augusti är det premiär för Vasaloppets nyaste – och kortaste – löplopp. Trailvasan 10 är namnet och är ett kvällslopp där deltagarna både startar och går i mål vid Vasaloppsmålet i centrala Mora.

– Vi hoppas på härlig stämning med mycket publik och hejarop längs banan. Anmälan är öppen ända fram till start och det finns platser kvar för den som är sugen på att springa, säger Camilla Sandy Swarén, pressansvarig på Vasaloppet, i ett pressmeddelande.

Trailvasan 10 är ett motionslopp och ingen segrare kommer att koras, dock kommer medaljer och diplom delas ut till alla som går i mål. Loppet går kvällen innan Ultravasan 90, Ultravasan 45, Trailvasan 30, Vasastafetten och Vasakvartetten och kan vara en perfekt utmaning för medföljande kompisar och familjemedlemmar som inte springer på lördagen.
– Terrängen är klassisk trail och du kan såklart satsa på att springa snabbt, men gå-lunka-löp fungerar lika bra. Alla är välkomna! Även barn och ungdomar som fyller minst 11 år i år. Du har tre timmar på dig, så det finns gott om tid att ta sig igenom loppet, säger Camilla Sandy Swarén.

Kortfakta, Trailvasan 10
Premiär: Fredag 19 augusti 2022
Start: 18.00
Banan: Underlaget består av 8 km skogsväg/Vasaloppsspår/stig och 2 km asfalt. Banan är tydligt märkt med orangefärgade snitslar, kompletterade med röda pilskyltar. Snitslarna är utsatta så att löparen hela tiden har ögonkontakt med banmärkningen.
Maximal löptid: 3 timmar (målet stänger kl 21.00)
Minimiålder: Från året du fyller 11 år
Max antal deltagare: 1 000
Vätskekontroller: Efter ca 4,4 km och 7,8 km
Anmälningsavgift: 375 kr

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Jakt

Kaninpuls på Endelave

I skrivande stund har jag fortfarande kaninpuls, vilket är passande eftersom jag nyss är hemkommen från min första kaninjakt på ön Endelave. Det blev en

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!