Premiär för ny artikelserie: Jakthundskola med Mattias Westerlund

2019-06-11

Premiär för ny artikelserie: Jakthundskola med Mattias Westerlund

Mattias Westerlund är en erkänt skicklig dressör och instruktör som har hela världen som arbetsplats. Vi på Magasin Vildmarken är väldigt glada över att han framöver månatligen kommer dela med sig av expertråd för jakthunden i träning och jakt från Hundskolan Vision och Webdog – och tajmingen kunde inte varit bättre.

Premiär för ny artikelserie: Jakthundskola med Mattias Westerlund

Mattias Westerlund är en erkänt skicklig dressör och instruktör som har hela världen som arbetsplats. Vi på Magasin Vildmarken är väldigt glada över att han framöver månatligen kommer dela med sig av expertråd för jakthunden i träning och jakt från Hundskolan Vision och Webdog – och tajmingen kunde inte varit bättre.


– Intresset för hund har aldrig varit större, säger Mattias Westerlund som nyligen kommit hem efter en lyckad Swedish Game Fair-helg.

Som 18-åring kom Mattias Westerlund in på Statens hundskola i Solleftå. Där fick han hundkunskaper som få andra kan matcha. Mattias har erfarenhet från dressyr av de flesta tjänstehundstyper såsom minhundar, narkotikahundar, polishundar, ledarhundar, rehabhundar och utbildning av deras förare samt kurs- och utbildningsverksamhet. Mattias har haft den unika möjligheten att dressera och jobba med hundratals hundar, både i Sverige och internationellt.

Det finns inga omöjliga hundar

Mattias äger och driver dessutom Hundskolan Vision och WebDog. Kortfattat kan man säga att det förstnämnda erbjuder ett varierat kursutbud och dressyr av hundar som sträcker sig från valpkurser, allmänlydnadskurser till specialkurser för jakthundar och problemhundskurser. Och här lever de efter devisen att ingenting är omöjligt.

– Det finns inga omöjliga hundar, bara hundar som i varierande grad behöver lära sig hur de ska umgås med sina ägare, och tvärtom, säger Mattias Westerlund.

Jakthundskola

Passion för jakt

Mattias berättar att den stående fågelhundsjakten och älgjakten med löshund i fjällvärlden ligger honom varmt om hjärtat. Och passionen för jakt har han även haft nytta av i sin yrkesroll.

– Det är bland annat genom jakten som nya hjälpmedel att träna jakthundar och underlätta injagning växt fram genom åren. All jakt där man kan nyttja hund är alltid trevligt, säger Mattias Westerlund.

Mattias berättar att han lärt sig otroligt mycket under sina resor; både vad gäller  hundar och människor, deras relation och om lydnad. Som exempel nämner han att jakthunden till största delen av tiden är en ren sällskapshund och att det därför finns saker som man bör tänka på.

– Vi ger hundarna mat och vatten 365 dagar om året. Även om du låtsas att det är en ren jakthund så är det vardagen som kommer vara helt avgörande. Det är där vi slarvar, säger Mattas och fortsätter:

– Lär sig hunden att den kan kliva upp på saker i vardagsrummet så kommer det inte bli bra. Oavsett om jag har en hund som ska  skälla på vildsvin, eller om jag ska ha en stående fågelhund eller en grythund – har jag hundens lydnad så kan jag styra under jakten på ett helt annat sätt.

Först i världen med streamad hundträning

WebDog är ett digitalt och mobilt stöd för vardag och jakt och var först i världen med att erbjuda streamad hundträning. Med WebDog spelar det ingen roll var man befinner sig och genom filmerna är man redo att träna med sin hund överallt och när som helst. 

– I korta drag får man följa en hund som lärt sig fel och hur man ska lösa det, säger han.

– Sedan får man följa en valp och hur man ska göra och lära den rätt från början.

Vi på Magasin Vildmarken ser fram emot att göra en fördjupning i hundarnas värld för att underlätta både vårt vardagliga liv med hundarna men även själva injagningen. 

Vill ni följa Mattias och hans ta del av hans träningsmetoder redan nu så kan ni göra det på www.hundskolanvision.se och på www.webdog.nu. Och skicka era hundfrågor till hund@vildmarken.se så kanske det blir just er som Mattias hjälper framöver! 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!