Premiär för Normas nya dokumentärserie – se de första avsnitten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-08-15

Premiär för Normas nya dokumentärserie – se de första avsnitten

Blyfri ammunition är ett hett ämne inom jaktkretsar just nu. I Normas dokumentärserie Dedicated Lead Free får tittarna hänga med den danska jaktprofilen Mette Karin Petersens resa i jakt på mer kunskap vad gäller det stundtals komplexa ämnet.

– Jag är väldigt glad över att den snart äntligen lanseras eftersom det är ett relevant ämne för jägare att veta mer om, säger hon till Magasin Vildmarken.

Hon berättar att det kan handla om allt ifrån hur produktionen går till, till hur det påverkar vårt sätt att jaga. Mette vill dock understryka att hon inte är någon expert i ämnet.

– Jag är den nyfikna gemene jägaren som vill öka på min kunskap om ett ämne som vi alla vid tillfälle behöver veta om och fatta beslut om. Det är ett komplext ämne, men vi försöker kommunicera det på ett enkelt sätt. Vi fokuserar på kunskap, jakt och åtminstone tillagning av viltkött; före, under och efter, säger Mette Karin Petersen. 

Och tillägger: 

– Jag hoppas innerligt att jägare kommer att ta emot projektet på ett positivt och öppet sätt – och att de får lära sig mer om blyfri gevärsammunition, säger hon.

 

Avsnitt 1: Introduktion till blyfri ammunition

I pilotavsnittet är du inbjuden att följa med bakom kulisserna på NORMAs ballistikavdelning i Åmotfors, Sverige. Se när Mette tillsammans med en av våra ballistiska experter skjuter EVOSTRIKE och ECOSTRIKE i ballistiskt gelatin och jämför resultaten. Mette sätter sig också ner tillsammans med Anton Brask och Jonas Hellentin från NORMA för att få svar på hennes många frågor om blyfri ammunition.

Avsnitt 2: Råbocksjakt med ECOSTRIKE Silencer

I det här avsnittet får du följa med Mette Karin Petersen på jakt efter råbock, med sitt gevär laddat med den nya blyfria ECOSTRIKE Silencer i kaliber 308 Win. Efter många dagars ihärdighet får Mette också möjligheten att steg för steg visa dig ett viltrecept utöver det vanliga – rådjursminitacos!

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.