Premiär för Normas nya dokumentärserie – se de första avsnitten

2022-08-15

Premiär för Normas nya dokumentärserie – se de första avsnitten

Blyfri ammunition är ett hett ämne inom jaktkretsar just nu. I Normas dokumentärserie Dedicated Lead Free får tittarna hänga med den danska jaktprofilen Mette Karin Petersens resa i jakt på mer kunskap vad gäller det stundtals komplexa ämnet.

– Jag är väldigt glad över att den snart äntligen lanseras eftersom det är ett relevant ämne för jägare att veta mer om, säger hon till Magasin Vildmarken.

Hon berättar att det kan handla om allt ifrån hur produktionen går till, till hur det påverkar vårt sätt att jaga. Mette vill dock understryka att hon inte är någon expert i ämnet.

– Jag är den nyfikna gemene jägaren som vill öka på min kunskap om ett ämne som vi alla vid tillfälle behöver veta om och fatta beslut om. Det är ett komplext ämne, men vi försöker kommunicera det på ett enkelt sätt. Vi fokuserar på kunskap, jakt och åtminstone tillagning av viltkött; före, under och efter, säger Mette Karin Petersen. 

Och tillägger: 

– Jag hoppas innerligt att jägare kommer att ta emot projektet på ett positivt och öppet sätt – och att de får lära sig mer om blyfri gevärsammunition, säger hon.

 

Avsnitt 1: Introduktion till blyfri ammunition

I pilotavsnittet är du inbjuden att följa med bakom kulisserna på NORMAs ballistikavdelning i Åmotfors, Sverige. Se när Mette tillsammans med en av våra ballistiska experter skjuter EVOSTRIKE och ECOSTRIKE i ballistiskt gelatin och jämför resultaten. Mette sätter sig också ner tillsammans med Anton Brask och Jonas Hellentin från NORMA för att få svar på hennes många frågor om blyfri ammunition.

Avsnitt 2: Råbocksjakt med ECOSTRIKE Silencer

I det här avsnittet får du följa med Mette Karin Petersen på jakt efter råbock, med sitt gevär laddat med den nya blyfria ECOSTRIKE Silencer i kaliber 308 Win. Efter många dagars ihärdighet får Mette också möjligheten att steg för steg visa dig ett viltrecept utöver det vanliga – rådjursminitacos!

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Prylar

Pryltips: Caldwell Claymore

Caldwell Claymore ger alla fördelar med en elektrisk lerduvekastare utan att man behöver bära runt ett tungt batteri. Denna lätthanterade, fotmanövrerade, manuella enhet kan kasta