Ad

Premiär för årets björnjakt – Intervju med Robert Salomonsson

Imorgon går startskottet för årets björnjakt i Sverige. Vi har tagit en pratstund med jägaren och entreprenören, Robert Salomonsson som berättar hur förberedelserna har sett ut inför årets premiär. [Text: Staffan Johansson]

Robert Salomonsson

– Det krävs mycket tid och arbete för att lyckas med björnjakt och att ha hundar som funkar för att jaga Sveriges största rovvilt, säger jägaren och entreprenören Robert Salomonsson när Vildmarken träffar honom.

Jägarparet Robert Salomonsson och Nathalie Jonsson från Storbäck driver sedan fem år tillbaka sin verksamhet på heltid. Där producerar de jaktfilmer, föreläser, anordnar kurser men driver även ett jakt- och fiskecamp där de erbjuder exklusiva jakt-, fiske- och naturupplevelser. I en intervju senare under hösten kommer du att få följa med bakom kulisserna på Jakt För Livet, men idag fokuserar vi på den efterlängtade björnjaktspremiären.

– Förutom all konditionsträning så är vi sedan fyra år tillbaka i Kanada varje vårsäsong. Under fyra veckors tid jagar vi tillsammans med våra kanadensiska vänner, men störst fokus ligger på att våra egna hundar som följer med ska få en bra träning inför säsongen, säger Robert Salomonsson.

Och fortsätter:

– Men sedan gäller de att hålla koll vart man har björnarna på jaktmarkerna på hemmaplan. Något man enklast gör genom att ha god kontakt med bärplockare och andra vänner som vistas mycket i skog och mark.

Vi har fått följa med på många actionfyllda jakter via era DVD-filmer. Kan du sätta fingret på någon av alla jaktsituationer som gjort störst intryck?
– Jag skulle säga en kombination av många olika jakter, vi har haft så otroligt många fantastiska jakter som jag aldrig kommer att glömma, så det är svårt att välja ut en. Men det är mina goda vänner, skratt, frustration och arbetet med hundarna som när de lyckas gör björnjakten så otroligt speciell.

Behöver du hjälp med björnhundsekipage?
Ring: Robert 070-3160858  /  Nathalie 070-5814273  /  Daniel 072-2402906

Använder du någon speciell utrustning när du jagar björn?
– Jag har haft förmånen att genom vår samarbetspartner Jakt.se kunna testa den utrustningen som passar mig, och för varje år känns det som att man kommer ett steg närmare en fulländad utrustning.

Sedan ett år tillbaka är det kläder från Chevalier som håller dem torra och rörliga under jakten.

– Årets kollektion från Chevalier är fantastisk! Den har nyheter som passar mig och den rörliga jakten vi i regel bedriver väldigt bra.

När det kommer till hårdvaran då?

– I år är det premiär för min Blaser R8 Success med en monterad ljuddämpare från norska A-TEC. När det kommer till optik så är det den lågförstorande Swarovski Z8i 1-8×24 med belyst punkt. Vi och hundarna åker i en Mitsubishi L200 med en hundkåpa från Vallavagnen.

Om det finns jägare eller markägare som är i behov av hundekipage, finns ni tillgängliga?

– Våra hundar är mer än redo inför årets stundande jaktpremiär och vi finns tillgängliga med kort varsel under hela jaktsäsongen där vi täcker hela Jämtland, Västernorrland och Västerbotten. Ni når oss dygnet runt! Givetvis med reservation för om vi redan skulle vara ute på jakt, men förutom vi och våra hundar har vi ett brett kontaktnät med flera andra duktiga ekipage som kan rycka in, säger han och tillägger:

– Har någon björn på sin jaktmark och behöver hjälp med erfarna hundar eller redan skjutit och behöver hjälp med eftersök så skall de inte tveka på att höra av sig till oss, när som helst på dygnet. Givetvis kostar det ingening mer än ett glatt humör och en kopp kaffe för att anlita oss, avslutar Robert Salomonsson.

 

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-08-20

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.