Ad

Positiva tecken vad gäller hundsmittan

I Norge fortsätter hundsmittan att förbrylla, men det finns dock vissa positiva tecken. 

Hundsmittan

Veterinærinstituttet skriver exempelvis på sin hemsida att av de 60 hundarna som har rapporterats in sjuka till dem och och Mattilsynet så har 46 stycken redan tillfrisknat, något som indikerar att de flesta hundarna kommer att bli friska. En annan positiv faktor är att det inte verkar vara en särskilt smittsam sjukdom. Det finns nämligen exempel på hushåll med flertalet hundar där bara en av dem har drabbats av hundsjukan. Veterinærinstituttet skriver att de fortsätter sitt jobb med att kartlägga sjukdomen och att de kommer att obducera flera hundar under veckan.

Mattilsynet uppmanar alla hundägare att inte glömma bajspåsen när man är ute med hundarna. Dessutom har de gått ut med en lista till landets veterinärer för att i bästa möjliga mån få bukt med smittspridningen.

Källa: Mattilsynet.no och vetinst.no

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-13

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.