Polsk jaktlag slår hårt mot jägarna

2018-03-22

Polsk jaktlag slår hårt mot jägarna

Den polska senaten antog nyligen ett förslag på lagändring gällande jakt. Lagändringarna är ett hårt slag mot jakten i landet och bakbinder händerna på jägarna i ett antal frågor.

Polsk jaktlag slår hårt mot jägarna

Den polska senaten antog nyligen ett förslag på lagändring gällande jakt. Lagändringarna är ett hårt slag mot jakten i landet och bakbinder händerna på jägarna i ett antal frågor.

Exempel på punkter i den nya lagen:
* Inga straff för jaktsabotage.
* Förbud att störa viltet om det inte sker i samband med jakt.
* Ungdomar under 18 år inte får delta i jakt.

Den europeiska jägarorganisationen Face anser att den nya jaktlagen strider mot Bernkonventionen eftersom en av effekterna blir att viltvårdsarbetet inte kan upprätthållas.

– Oacceptabelt och i grunden felaktiga ändringar i den polska jaktlagen, skriver de bland annat i ett pressmeddelande.

 

Uppmanas att ompröva

Att ungdomar inte får delta vid jakt ses dessutom som ett brott mot Europakonventionen och dess skydd mot mänskliga rättigheter.

– Face anser att det är en grundläggande rättighet för föräldrar att utbilda sina barn i enlighet med vad man tror på och vilka traditioner som finns. Det här förbudet strider mot det, skriver de i ett uttalande.
Face menar alltså att lagen bryter mot både Bern- och Europakonventionen och uppmanar presidenten Andrzej Duda att ompröva beslutet.

Källa: svenskjakt.se

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.