Ad

Polsk jaktlag slår hårt mot jägarna

Den polska senaten antog nyligen ett förslag på lagändring gällande jakt. Lagändringarna är ett hårt slag mot jakten i landet och bakbinder händerna på jägarna i ett antal frågor.

Exempel på punkter i den nya lagen:
* Inga straff för jaktsabotage.
* Förbud att störa viltet om det inte sker i samband med jakt.
* Ungdomar under 18 år inte får delta i jakt.

Den europeiska jägarorganisationen Face anser att den nya jaktlagen strider mot Bernkonventionen eftersom en av effekterna blir att viltvårdsarbetet inte kan upprätthållas.

– Oacceptabelt och i grunden felaktiga ändringar i den polska jaktlagen, skriver de bland annat i ett pressmeddelande.

 

Uppmanas att ompröva

Att ungdomar inte får delta vid jakt ses dessutom som ett brott mot Europakonventionen och dess skydd mot mänskliga rättigheter.

– Face anser att det är en grundläggande rättighet för föräldrar att utbilda sina barn i enlighet med vad man tror på och vilka traditioner som finns. Det här förbudet strider mot det, skriver de i ett uttalande.
Face menar alltså att lagen bryter mot både Bern- och Europakonventionen och uppmanar presidenten Andrzej Duda att ompröva beslutet.

Källa: svenskjakt.se

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2018-03-22

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.