Ad

Polisanmälningar på grund av varghybrider

varghybrider

Flertalet personer i Dalarna och Värmland har polisanmälts. Anledningen är uppfödning av varghybrider och NOA, Polisens nationella operativa avdelning, utreder nu frågan som kallas för artskyddsbrott. 

De anmälda personerna misstänks ha avlat fram valpar som har inslag av varg. NOA har kommenterat fallet till Nya Wermlands-Tidningen:

– Ja, vi har fått in en sådan anmälan från länsstyrelsen i Dalarna. Det kommer att lottas på åklagare och sedan får vi se om vi går vidare, säger Benny Beutelrock som är förundersökningsledare vid NOA.

Det är graden av varginblandning som är avgörande huruvida det ska betraktas som olagligt eller ej.

– Det handlar bland annat om hur stor procent av generna som är varg respektive hund, säger Benny Beutelrock till NWT.

Förra året avlivades en kull med varghybrider i Katrineholms-trakten.

Källa: Svenskjakt.se och nwt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-03-20

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.