Vildmarken möter: Daniel Nilsson

2021-03-08

Vildmarken möter: Daniel Nilsson

Fjolåret var minst sagt speciellt för Westins Daniel Nilsson. Han blev Sveriges första sportfiskare på heltid – och som om inte det vore nog så lyckades han även vinna prestigefyllda Pike Fight 2020 tillsammans med team-kamraten, Elias Narvelo.

När Daniel svänger förbi podcaststudion så är han på väg till ForshagaAkademin, hans gamla skola, tillsammans med Matilda Leijon för att ge tips och råd till en nuvarande elev, ett slags mentorskap om man så vill.

– Jag gillar personligen inte fotboll, men har stor respekt för den eftersom den förenar folk. Och det är samma sak med fiske, säger Daniel Nilsson.

Sedan många år tillhör han den lilla men brinnande kärna med personer som utgör Westin. Nyligen blev de pionjärer då Daniel blev Sveriges första sportfiskare på heltid. Han beskriver det som en levande och aktiv tjänst som han tror kommer passa honom.

– I grund och botten kommer jag finnas där jag behövs. Om det inte vore för coronan så hade jag nu haft flera mässor ute i Europa, men det är även tänkt att jag till exempel kommer att göra olika filmprojekt med större butiker ute i Europa och Sverige – och produktioner som exempelvis Pike Fight.

Och apropå Pike Fight så lyckades han och Team-kamraten, Elias Narvelo, vinna den prestigefyllda tävlingen senast det begav sig i Norrland.

– Det är sjukt häftigt, mycket känslor och alla lagen lägger mycket tid innan för att försöka lära sig vattnen för att göra så bra ifrån sig som möjligt på tävlingen, säger Daniel Nilsson angående vinsten.

Inom kort får han åter ge sig ut på de vatten där Pike Fight avgjordes. Att få fiska med Daniel på Pike Fights finalvatten blev nämligen vinsten i Livlinan – Betesbyggare mot cancer, en insamling till förmån för Barncancerfonden där två privatpersoner erbjöd nästan 38 000 kronor för att få fiska med Daniel.

– Det var riktigt sjukt faktiskt, och otroligt smickrande, säger Daniel.

Och nu bär det uppåt landet igen?
– Ja, jag erbjöd några olika alternativ när jag kontaktade dem. De är gäddfiskare och kollade Pike Fight så jag erbjöd att vi skulle köra på finalvattnet där uppe.

Du lovade att laga mat också. Vad lagar man ens på en 38 000-kronorsmiddag?
– Ja, hur i helskotta ger man valuta för pengarna, haha? Det blir svårt att göra Lobster Thermidor på muurikkan, men jag kan försöka, säger Daniel Nilsson och skrattar.

– Det kommer att bli en skitkul dag.

Och vad har du får råd att ge till kidzen som lyssnar och som vill bli nästa Daniel Nilsson?
– Det är ganska vanligt att ungdomar ställer frågan om hur man ska ta sig fram i branschen. Det gäller att ha ett stort intresse. Man måste vara sjukt nördig i det man gör och man måste älska fiske. Man ska vara nyfiken och i dagsläget är det även viktigt att vara aktiv på sociala medier, det är en fördel.

– Men i grund och botten är det viktigt att vara genuint intresserad. Man ska absolut inte fiska för att bli sponsrad, det ska inte vara målet. Man ska ha kul – och med tiden kommer bra saker, om man gör ett bra jobb.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.