Bonden, entreprenören, grillentusiasten och inte minst jägaren Jimmy Stening tar plats i Magasin Vildmarken. Senast kunde man se honom i TV4-programmet ”Grillmästarna” där Sveriges bästa amatörer gör upp om den åtråvärda titeln. Jimmy lagar återkommande mat tillsammans med oss på Vildmarken och bjuder på hans främsta viltrecept – Denna månaden bland annat viltpizza!
Pizzadeg
• 3 1/2 dl iskallt vatten
• 50 g jäst
• 2 msk olja
• 1/2 msk salt
• 10 dl mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 600 g)
Så här gör du
1. Häll vattnet i en rostfri bunke, tillsätt jäst och oljan. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet.
2. Häll i mjölet, knåda eller låt degmaskinen arbeta degen till en jämn degboll.
3. Låt degen jäsa i 1-1 1/2 timme i en stor degbunke.
4. Ta upp degen, dela och forma den till 6 stora bollar à ca 200 g (för 6 port). Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar.
Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Källa pizzadeg: http://www.ica.se/recept/pizzadeg-258023
Pizza fyllning
• Tomatsås 6 pizzor
• 10 tomater
• 1/2 dl rapsolja
• 2 msk oregano (lite efter tycke och smak)
• En nypa salt och svartpeppar
Så här gör du
Hacka tio tomater, lägg dem i en kastrull och ställ dem på spisen. Häll i 1/2 dl rapsolja och krydda med oregano och en nypa salt och svartpeppar. Låt det koka upp och låt det sedan sjuda i cirka 15 minuter. Låt den sedan svalna, för att sedan vara klar att lägga på pizzan.
Innan du lägger in pizzan på pizzastenen (eller liknande) se till att grillen är 305 till 320 grader. Obs! Mjöla bakbord och mjölspade innan du börjar!
Garnering på Pizza
• Tunna skivor älgfilé
• Mozzarella
• Riven ost (gärna lagrad)
• Champinjoner
• Paprika
• Tomat
• Gul & rödlök
• Soltorkade tomater
• Toppa med lite rucola
Grädda pizzan 7-10 minuter och servera med en klick bearnaisesås.