Pinewood lanserar innovativ byxa till vildsvinsjakten: ”Stick- och skärsäkert”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-11-15

Pinewood lanserar innovativ byxa till vildsvinsjakten: ”Stick- och skärsäkert”

Input utifrån födde en idé hos Pinewood om att använda skyddstyg som bland annat används vid styckning och i skyddshandskar. Idén blev så småningom till verklighet och nu lanserar de den skyddande innerbyxan som kan användas under traditionella jaktbyxor, eller under friluftsbyxor, och som är framtagna speciellt för vildsvinsjakten.

I ett pressmeddelande kan man läsa att materialvalet gör byxorna mer bekväma att bära än mer klassiska vildsvinsbyxor, dessutom har de dubbla skyddande lager tillverkat i ett skär- och sticksäkert material.

– Vi hade flera diskussioner med olika grisjägare och en nära vän som blivit allvarligt angripen av vildsvinsgalt, biten och uppskuren i baksida lår. Där uppstod tanken att hela byxan ska vara skyddande, även baktill, säger Carolina Sjögren, produktutvecklare på Pinewood.

Och fortsätter:

– Vi började tänka dubbla lager skyddstyg som är både sticksäkert och skärsäkert – innovativt och bättre säkerhetsmässigt! Efter ett och ett halvt år av designutveckling och testning så lanserar vi nu Pinewood® Wildboar Protect Inner Pants.

Läs mer om produkten här

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Fiske

Åter dags för Sportfiskemässan

En pandemi kom i vägen, men efter fyra års väntan så är det snart dags för den 17:e upplagan av Sportfiskemässan, den här gången med