För dig som besökte Vildmarkens monter på Elmia Game Fair 2017 hade förhoppningsvis möjligheten få ta del av Jimmy Stenings matlagning. På menyn stod det halstrade pilgrimsmusslor, som var handplockade av dykare dagarna innan mässan i de nordligaste delarna av Norge.

• Gigant Maximus pilgrimsmussla från Polarfisk
• 100g bryntsmör
• 2 msk chimichurri
• Flingsalt
• 1 st citron
• 2 st klyftor vitlök
Smält smöret på grillen i en kastrull och bryn det en aning, så det för en lite nötig ton.
Häll i chimichurrin och vitlöken och rör om. Stek på (halstra) pilgrimsmusslan och romsäcken runt om så att den får en liten gyllene ton.
Tranchera upp i sex till åtta bitar för servering, med fördel i skalet tillsammans med det brynta smöret. Toppa med lite flingsalt och några droppar citron.
Pilgrimsmusslan kan även ätas färsk med lite citron eller lime, toppad med flingsalt.
Man kan dessutom rimma pilgrimsmusslan på en saltsten. Något som många av mina besökare under Elmia Game Fair fick testa på. Då använde jag mig utav en Himalaya-saltsten från Satake, vilket ger den en härlig sälta på 5 till 10 minuter.
Önskar er en välsmakande grillkväll!