Peter Kullgren ny landsbygdsminister: “Gillar skog, jakt och natur”

2022-10-18

Peter Kullgren ny landsbygdsminister: “Gillar skog, jakt och natur”

Peter Kullgren. Pressbild

I morse presenterade den tillträdande statsministern Ulf Kristersson sin nya regering. Landsbygdsminister blir värmlänningen Peter Kullgren (KD) – och därmed ligger även de jaktliga frågorna på hans bord.

När SVT ber Peter att presentera sig själv så lyfter han bland upp att han gillar skog, jakt och natur.

Och tillägger:

– Jag har ett brinnande intresse för att svenskt lantbruk och jordbruk ska komma riktigt på fötter och öka vår självförsörjning i Sverige, säger Peter Kullgren (KD) till SVT.

Den engagerade jägaren har i en debattartikel i Svensk Jakt, skriven tillsammans med partikollegan Kjell-Arne Ottosson, bland annat lyft vargfrågan och balansgången mellan vargens överlevnad och landsbygdens överlevnad.

”Riksdagen har tidigare beslutat att lägstanivån i den svenska vargstammen ska ligga mellan 170 och 270 vargar. Naturvårdsverket har fastställt gynnsam bevarandestatus till 300. Kristdemokraterna anser att stammen måste sänkas till max 170 vargar i Sverige och Norge 40, enligt deras beslut. Det skulle innebära 210 totalt på skandinaviska halvön. Det garanterar vargens överlevnad med god marginal. Och mer varg än så ska vi inte ha. För i andra vågskålen ligger landsbygdens överlevnad. Men i dag har vi det dubbla.”

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under