Vildmarkens Therese Tillman börjar få julkänslor och tillagar den här gången en klassiker som borde finnas på alla jägares julbord, nämligen köttbullar tillagade av vildsvinsfärs – med högtidsenlig grantouch!
Du behöver:
• 2 ägg
• 2 dl ströbröd
• 1 dl röd mjölk
• 0,5 dl kalvfond
• 2 msk honung
• 2 msk skånsk senap
• 1 tsk kanel
• 1 tsk malen kryddpeppar
• 1 gul lök
• 1 krm granskottssalt
• 1 krm svartpeppar
• Chiliflakes (ifall man gillar lite sting!)
• Smör och granskottsolja, till stekning
Gör så här:
Häll sedan i löken i bunken ihop med färsen, senap, fonden, honungen och kryddorna. Tvätta händerna och fukta därefter med vatten, det gör det lättare att rulla köttbullarna.
Stek, under omrörning för att få en jämn stekyta, i smör och granskottsolja. Stek först på ganska hög värme och sänk när julköttbullarna börjar få färg!
Smaklig måltid – och God Jul!