Perfekt till julbordet: Vildsvinsköttbullar

Vildmarkens Therese Tillman börjar få julkänslor och tillagar den här gången en klassiker som borde finnas på alla jägares julbord, nämligen köttbullar tillagade av vildsvinsfärs – med högtidsenlig grantouch!
Vildmarkens Therese Tillman börjar få julkänslor och tillagar den här gången en klassiker som borde finnas på alla jägares julbord, nämligen köttbullar tillagade av vildsvinsfärs – med högtidsenlig grantouch!
2022-12-18

Perfekt till julbordet: Vildsvinsköttbullar

Vildmarkens Therese Tillman börjar få julkänslor och tillagar den här gången en klassiker som borde finnas på alla jägares julbord, nämligen köttbullar tillagade av vildsvinsfärs – med högtidsenlig grantouch!

Du behöver:

• 1 kg vildsvinsfärs
• 2 ägg
• 2 dl ströbröd
• 1 dl röd mjölk
• 0,5 dl kalvfond
• 2 msk honung
• 2 msk skånsk senap
• 1 tsk kanel
• 1 tsk malen kryddpeppar
• 1 gul lök
• 1 krm granskottssalt
• 1 krm svartpeppar
• Chiliflakes (ifall man gillar lite sting!)
• Smör och granskottsolja, till stekning

Gör så här:

Blanda ströbröd, ägg och mjölk i en bunke. Låt svälla i några minuter. Finhacka en gul lök och smörstek den mjuk i en stekpanna. Låt svalna.
Häll sedan i löken i bunken ihop med färsen, senap, fonden, honungen och kryddorna. Tvätta händerna och fukta därefter med vatten, det gör det lättare att rulla köttbullarna.

Stek, under omrörning för att få en jämn stekyta, i smör och granskottsolja. Stek först på ganska hög värme och sänk när julköttbullarna börjar få färg!

Smaklig måltid – och God Jul!

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!