Ad

Paragraf 28-situation då varg angrep katt

Det var när en varg gick till attack mot familjens katt som en äldre man utanför Köping tog fram bössan och avlossade ett skott. Vargen försvann från platsen och kort därefter ringde den äldre mannen till polisen och anmälde händelsen.

– Det var en paragraf 28-situation. Det var under ett pågående angrepp där vargen försökte ta familjens katt som mannen sköt, berättar Sven Severin som är mannens advokat.

Vargen har inte återfunnits, men blodstänk har skickats in till Nationellt forensiskt center. Dock är ärendet inte prioriterat då mannen inte är häktad.

Katten flydde vid händelsen till skogs, men är nu tillbaka välbehållen.

Källa: Svenskjakt

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-08-27

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.