Ad

Oväntat möte med björn

Under lördagskvällen släppte en jägare iväg sin hund på grävlingsspår utanför Järvsö i Hälsingland. En kompis till honom meddelande att en grävling gick över vägen. Jägaren släppte då hunden på spåret. Strax därefter blev det ståndskall och han gick ditåt. Cirka 40 meter från ståndskallet såg han gråhundstiken i pannlampans sken. Men de var inte ensamma, strax därefter kom det fram en björn.

– Jag sköt direkt ett skott i luften för att försöka skrämma den. Men istället kom hon rakt emot mig. Jag hann bara växla patron och vrida mig lite grand så var björnen bara tio meter från mig. Då sköt jag igen, berättar jägaren till Svenskjakt.se

Misstänkt för jaktbrott

Snart anslöt polis och eftersöksjägare och senare lyckades de spåra upp björnen. Honan var cirka ett år och hade inte ungar. Jägaren är tills vidare misstänkt för grovt jaktbrott.

– Det känns fruktansvärt att det blivit så här. Men jag hade inte en tanke på björn när jag släppt hunden på en grävling. Jag hörde heller ingen skillnad på skallet jämfört med när hon tidigare skällt grävling och älg, berättar jägaren.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-08-21

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #4

I det här numret kan ni läsa om när vi fick följa med ut på en minst sagt omväxlande jakt i Stockholms skärgård. Under dagen tog vi oss nämligen fram på en specialbyggd Alukin-båt samtidigt som vi fick uppleva både rådjurs- och säljakt.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.