Open Air Group växer: “Väldig möjlighet för jägarna”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-07-12

Open Air Group växer: “Väldig möjlighet för jägarna”

Open Air Group fortsätter växa. Under paraplyet hittar man numera bland annat pejltillverkarna Tracker, Ultracom, b-bark och WeHunt. Nu används musklerna för att utveckla produkterna ytterligare.

– Jag ser det som en väldig möjlighet för jägarna och användarna, säger Bosse Fritzén, marknadsansvarig för Tracker och Ultracom i Norge och Sverige.

Han menar att de tidigare konkurrenterna nu kan dra nytta av varandras fördelar och att alla användare är vinnare, oavsett vilket varumärke man har haft tidigare.

– En stark ägare är en garant för att det tillhandahålls en bra programvara och det senaste vad gäller sändare. Det krävs resurser för att bygga upp och underhålla ett sådant här system, säger han.

Och fortsätter:

Tracker började för ett par år sedan med att köpa konkurrenten b-bark. Resultatet av den affären kan vi se i dag i nya programvaran, Tracker Hunter 6. b-bark försvinner fr.o.m. i år som varumärke.

Nästa steg var när Tracker, i början av året, även förvärvade Ultracom. Resultatet av den affären kommer du som användare att se lite av i år, men framförallt mer av på lite längre sikt. Vi vill inte göra misstaget med att dra på oss onödiga barnsjukdomar för att vi gått för fort fram.

Ett purfärskt exempel på en positiv effekt av sammanslagningen är Trackers och Ultracoms nya Supportportal – en databas där man smidigt kan söka och få svar på frågor, ifall man behöver hjälp. Man kan även via portalen få supportsvar via mail och även via WhatsApp.

– Det var Ultracom som började med detta från början. Ultracom kommer ha sin portal och Tracker sin portal, men bakom kulisserna här i Sverige så är det lite samma folk som jobbar med båda fabrikaten, säger Bosse Fritzén.

– Hundfolk och jägare kommer i princip att kunna fortsätta med sitt varumärke, Tracker eller Ultracom, med bonuseffekten att man, till viss del, får tillgång även till det andra fabrikatet. Det som kommer hända är att viss gammal hårdvara, i form av sändare, kommer fasas ut. Vi kommer inte ha kvar alla dessa sändare som har funnits på marknaden förut, utan behåller dem som är i framkant och utvecklingsbara, säger Bosse och gör en jämförelse:

– Volvo har ju inte sin Amazon kvar och det finns inte många fotogenkaminer kvar där ute i stugorna heller.

Efterlängtad funktion

Programvarorna Tracker Hunter 6 och Ultracom NEXT har även funktioner som gör det möjligt ett koppla samman Ultracoms grupper med Trackers grupper. Detta innebär att man kan se information från varandras program.

En annan efterlängtad funktion är Tracker Map Planner där man enkelt kan skapa och administrera områden, pass och intressepunkter i datorn. När man, med samma licens, sedan öppnar programmet i telefonen ser man där all ny information som lades in på datorn, säger Bosse Fritzén.

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.