Open Air Group växer: “Väldig möjlighet för jägarna”

2021-07-12

Open Air Group växer: “Väldig möjlighet för jägarna”

Open Air Group fortsätter växa. Under paraplyet hittar man numera bland annat pejltillverkarna Tracker, Ultracom, b-bark och WeHunt. Nu används musklerna för att utveckla produkterna ytterligare.

– Jag ser det som en väldig möjlighet för jägarna och användarna, säger Bosse Fritzén, marknadsansvarig för Tracker och Ultracom i Norge och Sverige.

Han menar att de tidigare konkurrenterna nu kan dra nytta av varandras fördelar och att alla användare är vinnare, oavsett vilket varumärke man har haft tidigare.

– En stark ägare är en garant för att det tillhandahålls en bra programvara och det senaste vad gäller sändare. Det krävs resurser för att bygga upp och underhålla ett sådant här system, säger han.

Och fortsätter:

Tracker började för ett par år sedan med att köpa konkurrenten b-bark. Resultatet av den affären kan vi se i dag i nya programvaran, Tracker Hunter 6. b-bark försvinner fr.o.m. i år som varumärke.

Nästa steg var när Tracker, i början av året, även förvärvade Ultracom. Resultatet av den affären kommer du som användare att se lite av i år, men framförallt mer av på lite längre sikt. Vi vill inte göra misstaget med att dra på oss onödiga barnsjukdomar för att vi gått för fort fram.

Ett purfärskt exempel på en positiv effekt av sammanslagningen är Trackers och Ultracoms nya Supportportal – en databas där man smidigt kan söka och få svar på frågor, ifall man behöver hjälp. Man kan även via portalen få supportsvar via mail och även via WhatsApp.

– Det var Ultracom som började med detta från början. Ultracom kommer ha sin portal och Tracker sin portal, men bakom kulisserna här i Sverige så är det lite samma folk som jobbar med båda fabrikaten, säger Bosse Fritzén.

– Hundfolk och jägare kommer i princip att kunna fortsätta med sitt varumärke, Tracker eller Ultracom, med bonuseffekten att man, till viss del, får tillgång även till det andra fabrikatet. Det som kommer hända är att viss gammal hårdvara, i form av sändare, kommer fasas ut. Vi kommer inte ha kvar alla dessa sändare som har funnits på marknaden förut, utan behåller dem som är i framkant och utvecklingsbara, säger Bosse och gör en jämförelse:

– Volvo har ju inte sin Amazon kvar och det finns inte många fotogenkaminer kvar där ute i stugorna heller.

Efterlängtad funktion

Programvarorna Tracker Hunter 6 och Ultracom NEXT har även funktioner som gör det möjligt ett koppla samman Ultracoms grupper med Trackers grupper. Detta innebär att man kan se information från varandras program.

En annan efterlängtad funktion är Tracker Map Planner där man enkelt kan skapa och administrera områden, pass och intressepunkter i datorn. När man, med samma licens, sedan öppnar programmet i telefonen ser man där all ny information som lades in på datorn, säger Bosse Fritzén.

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Swarovski Optik dS Gen II
Produktrecension

Vildmarken testar: Swarovski Optik dS Gen II

Där teknik- och optikvärlden möts, där hittar man Swarovski Optik dS Gen II. Detta smarta sikte ska enligt uppgift ge omedelbar information som jägare behöver

Nyheter

Gemensamt krafttag för cancerforskningen

Nästan alla drabbas på något sätt av cancer. Just nu går Josefin Wallin, ett bekant och omtyckt namn för många i jaktfamiljen, igenom en väldigt

Nyheter

Minskat antal vargar i Dalarna

Årets inventering av vargpopulationen i Dalarna är färdig. Inventeringen visar att det fanns uppskattningsvis 73 vargar i Dalarna vintern 2022/23, vilket är en minskning från

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!