Ad

Räv dödad i olaglig snara

[ÖLAND] På mellersta Öland har en räv hittats död, fångad i en snara. När den hittades var den upphängd i ett elstängsel och hade fått en plågsam död.

– Det är åt helvete precis och är helt oacceptabelt. I det här fallet har det inte bara använts en olovlig metod, det är också fel tid på året för jakt och gärningsmannen har ingen jakträtt på marken, säger Björn Folkesson, jakt- och viltansvarig i kommungruppen LRF Borgholm, till Ölandsbladet.

Och fortsätter:
– Den här räven fick en väldigt plågsam död och det är riktigt allvarligt. Det är dessutom en frisk räv som inte har skabb. Det behövs en viss mängd friska rävar i landskapet, säger han och uppmanar folk till att vara uppmärksamma på om de ser mystiska personer ute i markerna.

Jakt med snara är endast tillåtet för jakt efter dal- och fjällripa i den norra delarna av Norrland. Det krävs utbildning i fångstredskapet. Det är även tillåtet att jaga med fotsnara i Norrland, men även då krävs det utbildning.

Källa: Ölandsbladet

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2018-05-04

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Oktober är här och höjdpunkterna avlöser varandra, så även för oss på Magasin Vildmarken. Delar av redaktionen befinner sig i skrivande stund i radioskugga i Kanada för jaktäventyr som ni läsare kan ta del av inom kort, men redan nu kan vi bjuda på högtidsstunder för alla jaktintresserade.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.