Ad

Läkare efterföljer inte beslut gällande olämpliga vapeninnehavare

Om en patient är olämpligt att inneha vapen så är läkaren skyldiga att anmäla detta till polisen. Men detta är något som inte efterföljs, det visar en ny doktorsavhandling från Umeå universitet.

Mensura Junizovic har forskat kring mord, dråp och självmord under 2012 och 2013. Under den perioden avled 213 personer i självmord med skjutvapen. Nästan hälften av alla som tog sitt liv hade haft kontakt med sjukvården gällande psykisk ohälsa så sent som inom ett år före dödsfallet. Men trots detta hade inte en enda dem som tog sitt liv anmälts av läkare som olämplig att inneha vapen.

– Hela processen kring dessa anmälningar bör ses över för att rädda liv, säger Mensura Junuzovic i ett pressmeddelande.

Källa: SVT Nyheter Västerbotten

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-09-20

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.