Ad

Ökad älgstam i Värmland

Spillningsinventering visar att älgstammen kan vara på väg upp igen. Resultaten kan dock vara lite osäkra på grund av den svåra vintern och den mycket torra sommaren – något som kan ha påverkat antalet födda kalvar och överlevande fram till höstens jakt. 

– Det finns anledning att uppmana till försiktighet, säger Johan Stedt som är klövviltsansvarig jaktvårdskonsulent i Jägareförbundet Värmland.

En anledning till den ökade älgstammen kan vara en mycket försiktig avskjutning de senaste åren där jägarna i Värmland har anpassat sig till ett högt rovdjurstryck, från i första hand varg. Johan Stedt förutspår att man kan se en avskjutning på runt 4000 älgar till hösten.

– Det ser positivt ut, men det finns fortfarande en risk att vi överskattar älgstammen, säger han.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-08-13

Se även ...

Magasin Vildmarken #6

I det här numret är det dressören och instruktören Mattias Westerlund som frontar omslaget. Mattias har hjälpt många hundar och hundförare över hela världen och lever efter devisen ”andra människors framgångar är min framgång”.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.