Obduktionsprotokoll skapar nya frågetecken gällande dödsorsak för mannen i jakttornet

Frågetecknen tornar upp sig gällande vad eller vem som dödade den danska jägare som hittades i ett jakttorn i Eksjö kommun.
Frågetecknen tornar upp sig gällande vad eller vem som dödade den danska jägare som hittades i ett jakttorn i Eksjö kommun.
2022-08-25

Obduktionsprotokoll skapar nya frågetecken gällande dödsorsak för mannen i jakttornet

Arkivbild: Getty Images

Frågetecknen tornar upp sig gällande vad eller vem som dödade den danska jägare som hittades i ett jakttorn i Eksjö kommun. Först fanns det misstankar om ett grovt brott, därefter ändrade sig Polisen och meddelade att det troligtvis var ett vildsvin som hade orsakat skadorna. Ett preliminärt obduktionsprotokoll ändrar dock åter spelplanen och gör att det nu finns fler frågor än svar i fallet.

–  Det går egentligen inte att dra några slutsatser i nuläget. Rättsläkaren skriver att det inte finns något som talar varken för eller emot att skadan har orsakats av ett vildsvin, säger polisinspektör Katarina Bäck, till Svensk Jakt.

Katarina Bäck medger att det kan ha varit lite förhastat att så snabbt gå ut med information om att det troligtvis var ett vildsvin som hade förorsakat mannen så svåra skador att han avled.

– Några poliser har sett bök efter vildsvin och dragit slutsatser utifrån det. Dessutom är det ju möjligt att jägaren också jagade vildsvin, säger Katarina Bäck som dock inte vill uttala sig om vad som kan ha orsakat skadorna.

– Såret är topsat och det är möjligt att rättsgenetiken kan ge svar på om det har orsakats av ett djur. Men det kan ta några månader. Han kan också ha skurit sig på något annat, men det vet vi inte. Vi får ge oss till tåls. 

Svensk Jakt skriver att det nu pågår en administrativ hantering för att kunna fastslå dödsorsaken.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under