Ad

Från fiske på Gotland till fällfångst i Lappland

I det här numret har vi fått följa med Matilda Leijon ut på havsöringsfiske på Gotland. Det blev en blåsig historia som slutade lyckligt med kaninhopp i vattnet – och framför allt ett medlemskap i 60-klubben!

Jenny Viklund är en av Nordens skickligaste trappers, inte minst när det gäller mårdfångst. Joakim Nordlund åkte upp till denna fångstkvinna i Aisjaur för att, i alla fall för några timmar, få vara delaktig i vad hon kallar för en rekordvinter.

Varje månad pratar vi med Mattias Landgren från Tormek för att få hjälp med att reda ut hur man får sina verktyg riktigt vassa. Den här gången rätade han ut frågetecknen på några av läsarnas frågor.

Mattias Westerlund, från Hundskolan Vision och Webdog, delar månatligen med sig av sina bästa tips vad gäller jakthunden i träning och jakt. I det här numret kan ni läsa om hans tankar kring hur man bör och kan få in mer hundträning i vardagen.

Nästan alla jägare har en drömjakt som bara väntar på att förverkligas och i framtiden kommer vi med jämna mellanrum bjuda på glimtar från utvalda jaktupplevelser som bjöd på det lilla extra. En sådan var onekligen när vi under fjolåret fick jaga bison tillsammans med Klas Henriksson från Roslagens Jakt & Vilt och det kan ni läsa mer om inne i tidningen!

Några styckdetaljer från ovan nämnda bisonoxe hamnade i köttkvarnen för att bli utsökta hamburgare och i det här numret tipsar kocken Therese Tillman om utsökta tillbehör som lyfter alla viltburgare! Dessutom blir det såklart pryltips och fler möten med intressanta människor från jakt- och fiskevärlden!

Trevlig läsning, önskar vi på redaktionen!

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-02-09

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.