Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

2021-04-09

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Svensk Jakt rapporterar om att miljöåklagare Lars Magnusson nu överklagar den del som gäller att Hedin och en av hans anställda jagade varg den i oktober 2018.

I sin överklagan skriver Magnusson:

”Jag har genom uppspelning av avlyssnade samtal visat att Karl Hedin menar att man måste få bort vargen från de områden han jagar i genom att döda dem”

– Jag tycker mig ha möjlighet till störst framgång när det gäller händelsen den 26 oktober 2018. Den händelsen saknar de processuella svårigheterna som fanns i giftdelen, säger Lars Magnusson i en kommentar till Expressen.

Och fortsätter:

– Jag anser att tingsrätten gjort lite väl lätt för sig och inte gått in och prövat ordentligt. Jag tycker det framgår tydigt vad samtalen handlar om, för att jaga varg var de ute i skogen, säger han. 

”Anmärkningsvärt”

Karl Hedins försvarsadvokat säger till tidningen att han inte har hunnit prata med sin klient ännu, men erkänner att han är minst sagt förvånad och kallar det hela för ”anmärkningsvärt”.

– Jag har hela tiden varit av uppfattningen att detta åtal aldrig skulle ha väckts och den uppfattningen har ju delats av tingsrätten, som ju säger att när man har gått igenom åklagarens bevisning kan man stanna redan där, att det inte räcker för en fällande dom. Man har inte ens behövt beakta Karl Hedins invändningar och hans egen bevisning, säger Severin till Expressen och tillägger:

– Att åklagaren då, utan något tillkommande material som jag förstår det, överklagar är en sensation. Det är upprörande. Jag trodde inte att sådant här förekom. Jag begriper ingenting.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.