Ad

Nytt förslag gällande bågjakt

Jägareförbundet och Bågjägareförbundet har tillsammans lämnat förslag på hur bågjakt ska kunna tillåtas i Sverige i framtiden. I förslaget ingår att allt svenskt vilt förutom stora rovdjur och säl ska kunna jagas.

Bågjakt

Frågan om jakt med pil och båge har förts under årtionden och med jämna mellanrum har det lämnats förslag till myndigheter om hur den ska kunna tillåtas. Försök har gjorts på hägnat vilt och utredningar har visat att de moderna pilbågarna är effektiva i jakt. De både förbunden argumenterar även att bågjakt är tillåten i exempelvis grannländerna Finland och Danmark.

I skrivelsen föreslår man följande regelverk för bågjakt:

• Jägaren ska ha licens på skjutvapen för det vilt som ska jagas, såvida denne inte är under 18 år och uppsiktsjagar tillsammans med sådan jägare.

• Jägaren ska ha genomgått godkänd utbildning för jakt med pil och båge.

• Jägaren ska ha klarat bågjägarexamens teoretiska och praktiska prov.

För att jakt med pil och båge ska bli tillåtet gäller det att Jägarförbundet, i två på varandra följande årsstämmor, ställer sig bakom förslaget.

Källa: svenskjakt.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-04-20

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.