Ad

Nytt förslag gällande bågjakt

Jägareförbundet och Bågjägareförbundet har tillsammans lämnat förslag på hur bågjakt ska kunna tillåtas i Sverige i framtiden. I förslaget ingår att allt svenskt vilt förutom stora rovdjur och säl ska kunna jagas.

Bågjakt

Frågan om jakt med pil och båge har förts under årtionden och med jämna mellanrum har det lämnats förslag till myndigheter om hur den ska kunna tillåtas. Försök har gjorts på hägnat vilt och utredningar har visat att de moderna pilbågarna är effektiva i jakt. De både förbunden argumenterar även att bågjakt är tillåten i exempelvis grannländerna Finland och Danmark.

I skrivelsen föreslår man följande regelverk för bågjakt:

• Jägaren ska ha licens på skjutvapen för det vilt som ska jagas, såvida denne inte är under 18 år och uppsiktsjagar tillsammans med sådan jägare.

• Jägaren ska ha genomgått godkänd utbildning för jakt med pil och båge.

• Jägaren ska ha klarat bågjägarexamens teoretiska och praktiska prov.

För att jakt med pil och båge ska bli tillåtet gäller det att Jägarförbundet, i två på varandra följande årsstämmor, ställer sig bakom förslaget.

Källa: svenskjakt.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-04-20

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »
Ad

Magasin Vildmarken #5

Månadens tidning genomsyras av den kommande jakt- och fiskemässan Swedish Game Fair. Vi har rest landet runt för att möta utställare som berättar mer om vad de kommer att bjuda på under mässan och låter dig ta del av hela programmet. Vi har träffat Nathalie Larsson, en av Sveriges främsta skeetskyttar som berättar mer om sin comeback och hennes stora passion till jakten. Följ med på klappjakt i Norrbotten, vapentest, recept och mängder av pryltips.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.