Ad

Garmin inReach Mini – kraftfull satellitkommunikation i litet format

Nu presenterar Garmin inReach Mini, en riktigt liten enhet med satellit- och tvåvägskommunikation samt SOS larm via satellitnätverket Iridium®. InReach Mini är 10 x 5 cm och väger endast 120 g, så den kan enkelt fästas på ryggsäcken, bäras i fickan eller förvaras säkert i båten, på flyget eller i handskfacket. Du behöver inte oroa dig för opålitlig täckning eller att behöva vara inom räckhåll för en mobilmast, inReach Mini fungerar överallt.

Garmin inReach Mini

InReach Mini är 10 x 5 cm och väger endast 120 g.

– Vi ser ett större och större intresse för säkerheten kring jakt, vi hör också från många att de upplever även att mobiltelefon inte riktigt räcker till, inte bara batteriladdning, men även tålighet och täckning. Vi tror därför att InReach Mini kommer fylla en logisk plats för den säkra och medvetna jägaren, säger Marcus Bjärneroth, nordisk marknadschef på Garmin.

Trots sin lilla storlek kan inReach Mini både skicka meddelanden och larma SOS. Den kan användas som den är eller kopplas ihop med en kompatibel enhet. Har du en kompatibel smartphone1 kan du använda appen Earthmate® där det finns obegränsat med kartor och flygfoton för planering av resor. Med appen Earthmate ges också access till samtliga inReach-funktioner genom din telefon, och du kan nå alla på din kontaktlista och skicka ett meddelande.

Den lilla men imponerande inReach Mini är slagtålig (MIL-STD-810F) och vattentät enligt IPX72 för att klara extrema förhållanden. Det är en perfekt, kompromisslös säkerhetsanordning vid alla typer av krävande fysiska aktiviteter, som bergsbestigning, extrem terränglöpning och andra längre expeditioner, där storlek och vikt är avgörande. inReach Mini har ett uppladdningsbart litiumbatteri med upp till 50 timmars batteritid vid default 10 minuters spårningsläge och upp till 20 dagar vid 30 minuters intervall vid utökat spårningsläge.3

inReach Mini kan kopplas ihop med flera av Garmins produkter, handdatorer och andra mobila enheter. På dem kan du ta emot och skicka meddelanden. Har du en fēnix-klocka är du säker vid en eventuell nödsituation, med all inReach-info på din handled samtidigt som du har koll på dina prestationer.

 Foto: Jo Stenersen

Marcus Bjärneroth

Är du pilot kan du koppla upp dig till inReach via appen Garmin Pilot™ för att skicka och ta emot meddelanden bekvämt direkt från cockpit. Du kan också spåra dina aktiviteter med hjälp av webbsidan MapShare™ som skapas för alla inReach-konto.

Vid en nödsituation skickar inReach Mini SOS till GEOS larmcentral, som är bemannat dygnet runt. När SOS larmet tagits emot kan du kommunicera fram och tillbaka med erfarna GEOS specialister om vilken typ av nödsituation det är, få professionella råd och en bekräftelse på att hjälp är på väg. Du kan också sätta upp egna kontakter på din enhet som meddelas vid en SOS-händelse. Det enkla användargränssnittet och den skyddade SOS-knappen gör kommunikationen i nödsituationer tydlig och intuitiv.

inReach ger dig tillgång till en molnbaserad webbplats där du kan planera framtida resor med waypoints och rutter och skapa förinställda meddelanden och snabbtexter. I portalen kan du synkronisera och hantera dina enhetsinställningar, uppdatera mjukvara, länka till sociala mediakonton och lagra obegränsat med spårdata. Du kan också få väderuppdateringar direkt i handenheten för den plats du befinner dig på.

För att kommunicera med inReach krävs en prenumeration. Det finns flera olika abonnemang att välja mellan, månadsvis eller år och med olika typer av tjänster som ingår.
Garmin har ett erbjudande som gäller alla satellitabonnemang för inReach-enheter. Kunderna får två gratis månader med sändningstid när de aktiverar en inReach-enhet mellan den 1 maj och 30 juni 20184.

inReach Mini beräknas finnas tillgänglig i juni 2018 till ett rekommenderat cirkapris på 3 799:-
Läs mer på www.garmin.com/inreach

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-05-04

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.