Nyhet! Garmin Alpha 50 och DriveTrack 70 LMT

2016-06-16

Nyhet! Garmin Alpha 50 och DriveTrack 70 LMT

Idag presenterar Garmin nya möjligheter för att spåra hundar med hjälp av GPS-teknik. Nya Alpha® 50, en ny handenhet som tar in signaler från både GPS och GLONASS och kan kopplas ihop med GPS i bilen eller din Garmin-klocka.

Nyhet! Garmin Alpha 50 och DriveTrack 70 LMT

Idag presenterar Garmin nya möjligheter för att spåra hundar med hjälp av GPS-teknik. Nya Alpha 50, en ny handenhet som tar in signaler från både GPS och GLONASS och kan kopplas ihop med GPS i bilen eller din Garmin-klocka.

Garmin Alpha 50 vid jakt

”Vår revolutionerande standardiserade Garmin Astro blev precis ännu bättre. Nya Alpha 50 kan spåra dubbelt så många hundar med en uppdateringshastighet som är dubbelt så snabb som tidigare modeller” säger Martin Resch, Produktchef Outdoor EMEA i ett pressmeddelande.

Garmin presenterar idag nya möjligheter för att spåra hundar med hjälp av GPS-teknik. Bland annat via nya Alpha ® 50, en handburen enhet som tar in signaler från både GPS och GLONASS och klarar att spåra upp till 20 hundar på ett avstånd upp till 14.5 km och som uppdaterar deras position var 2,5 sekund. Alpha ® 50 har tillförlitlig skallavkänning med skall per minut, skallräknare för faktiska skall och skallalarm.

Sammankoppla med 7″ GPS i bilenR_010-01635-20_OF_100 (Medium)

Alpha® 50 kan användas tillsammans med nya DriveTrack™ 70 LMT, en 7” hundspårare och GPS för fordon som du ställer på instrumentbrädan. Para ihop och den spårar hundarna på en stor skärm inne i bilen och navigerar till dem. Dessutom kan jägare nu para ihop sin fēnix® 3 eller tactix® Bravo med Alpha och följa hundarnas förehavanden. Dessa möjligheter finns även för befintliga Alpha 100.

”Nya DriveTrack 70 LMT visar att Garmin har lyssnat på jägarna fullt ut och nu kommer med svar på deras önskemål om att kunna spåra hundar som springer långt bort ifrån bilen på en stor och lättläst skärm. Och möjligheten att se hundens status genom att kasta en snabb blick på handleden är både praktiskt och coolt.” säger Martin Resch. 

Snabbare uppdateringshastighet och distanslarm

Förutom möjligheten att kunna följa fler hundar med en snabbare uppdateringshastighet har Alpha 50 ett distanslarm och möjlighet att sätta upp geofences, vilket gör att jägare får bättre kontroll på det som händer och ökar säkerheten för hundarna då de är ute i skogen. Den registrerar också förbättrad prestationsdata om hundarna, såsom distans de har rört sig, tid de varit ute samt hur många gånger en hund står – värdefull statistik vid utvärderingen av hundens prestation.

För bättre synbarhet har Alpha 50 ett fodral i orange och för att förbättra navigationsupplevelsen är den utrustad med en topografisk karta över Europa i en skala om 1:100 000. Dessutom ingår ett års prenumeration på BirdsEye Satellite Imagery.

Se data i din Garmin-klockagarminsmartwatch

Ute på jakt kan man se data från Alpha 50 på Garmin fēnix 3 och tactix Bravo smartwatches, vilket gör det enkelt att med bara en snabb blick få koll på hundens tillryggalagda distans, riktning och få en vibrationsavisering då en hund står. Denna funktionalitet finns även i Alpha 100.

Alpha 50 säljs separat eller paket med ett T5 eller T5 mini hundhalsband. Dessutom är Alpha 50 kompatibel med hundhalsbandet DC 502 (gäller endast spårning – inga signaler för träning eller ljus kan skickas). Alpha 50 kan användas tillsammans med Alpha 100 för spårning men är inte kompatibel med Astro 320.

Alpha 50 och DriveTrack 70 LM kommer att finnas tillgängliga i juli 2016.

Alpha 50 kommer att ha ett rek. ca pris på 5 899 kr för endast enheten.
Den kan även köpas som paket med T5 eller T5 mini till ett rek.pris ca pris på 7 799 kr.

DriveTrack LM kommer att kunna köpas till ett rekommenderat pris på cirka 4 299 kr.

Se test i framtida nummer av Magasin Vildmarken. Starta din kostnadsfria prenumeration här!

För mer information, se Garmin.se

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!