Ad

Nya Yamaha Grizzly 700 förenar nytta med nöje

En dag i april är vi på besök hos Bjälverud Yamaha Store, strax norr om Sunne i Värmland, för att titta närmare på årets modell av Yamaha Grizzly 700 – en förbluffande maskin som tagit steget längre.

Vi möts upp av Mattias Westin, ansvarig på Bjälverud, och dagens testperson: rallyföraren Sören Nilsson. Sören är numera pensionerad, men har en minst sagt imponerade karriär bakom sig. Han började köra biltävlingar 1965, först i grenen bilorientering och sedan som vanlig rallyförare. Karriären innehåller bland annat tre SM-guld, varav ett i bilorientering, fyra segrar i grupp N-klassen i Svenska Rallyt och en rad rallytävlingar utomlands, bland annat RAC, Safarirallyt och Rally Portugal.

IMG_5137 (Large)

Nöjd med dagen

Efter en kopp kaffe begav vi oss ut till Bjälveruds egen terrängbana för att provköra nya Yamaha Grizzly 700 i standardutförande, men även en Grizzly 700 med monterad bandsats. Sören var minst sagt nöjd när han summerade upplevelsen efter en timmes provkörning.

– Det bästa med Yamaha Grizzly 700 är att den är lätt och lätthanterlig. Dessutom har den en drivstark motor och håller bra kvalitet rakt igenom vilket gör den väldigt smidig att köra med i skogen. En annan stor fördel är att det är lätt att få tag i reservdelar och att de har ett oslagbart utbud av tillbehör, säger Sören och fortsätter:

– Sedan har vi det här med servostyrningen. Det är något som de flesta fyrhjulingar har idag, men den fina balansen i Yamahan tillsammans med en spårvidd som passar bra gör att den står ut i mängden. Kör du bland stubbar och träd med till exempel en maskin som är bredare i spårvidden har du en betydligt större utmaning framför dig jämfört med den smidiga Yamahan, säger han.

Vad brukar du tänka på när du ska köpa en fyrhjuling?IMG_5288 (Large)
– Jag kollar först främst vad jag har för behov och användningsområde. Jämför man åter igen denna maskin, på 700 kubik och effekt på närmare 50 hästar, med en maskin av annat fabrikat på 1000 kubik och effekt på 90-100 hästar så är den sistnämnda ett lekfordon. Den funkar också i skogen, men inte alls som en Yamaha. Grizzlyn är anpassad för att den ska funka till allt arbete du må tänka dig, exempelvis snöplogning, älgdragning eller ta dig fram på de tuffaste platserna i skogen med motorsågen eller annan utrustning fastspänd, säger Sören och tillägger glatt:
– Och efter att ha provkört den tillsammans med er idag, kan vi nog tillsammans borga för att den även funkar bra för nöjeskörning.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-05-16

Se även ...

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com