Nya Ranger Platinum: ”Sätter standarden för lyx”

2022-11-30

Nya Ranger Platinum: ”Sätter standarden för lyx”

Ford offentliggör nu den nya specifikationen för Ranger Platinum – och avslöjar en lyxig och läderklädd interiör kombinerat med exklusiva exteriördetaljer och en finish som förstärker Rangers redan karaktärsfulla design. Efter sommaren är det dags för de första kundleveranserna.

I ett pressmeddelande säger Hans Schrep, general manager Ford Pro Europa, att Ford Ranger tidigare har satt standarden för prestanda, mångsidighet och kapacitet i pick-up-segmentet – och nu sätter den även standarden för lyx.

– Den fantastiska nya Ranger Platinum kommer att passa kunder som uppskattar nivån av komfort och teknik från avancerade landsvägsbilar, men som förlitar sig på den tuffhet och allsidiga produktivitet som konsekvent gör Ranger till Europas försäljningsledare för pick-uper.

Köparna kan bland annat förvänta sig en ny sidenkromfinish, nya 20-tums aluminiumfälgar med högblanka ebenholtsdetaljer. Ytterligare premiumdetaljer inkluderar en mjukstängd baklucka, insynsskyddsglas och karakteristiska varselljus i matris LED-strålkastarna. Takreling som standard ger ett målmedvetet utseende och extra funktionalitet.

Teknik som gör livet enklare

Inuti möter man en lyxig läderklädd kupé med teknik designad för att göra livet enklare. Föraren och den främre passageraren kan åtnjuta premiumsäten i perforerat och quiltat läder med 10-vägs effektjustering, värme- och kylfunktioner och snygga kontrastsömmar. Öppna, mörka lönnträstrukturer fortsätter den överdådiga designen, och sofistikerad omgivande interiörbelysning hjälper till att skapa en lugnande atmosfär.

Den högteknologiska förarplatsen definieras av dubbla 12-tumsskärmar; ett komplett digitalt kluster ersätter de traditionella mätarna framför föraren, tillsammans med en porträttpekskärm som styr Fords kraftfulla SYNC 4A infotainmentsystem. Ranger Platinum har dessutom ett B&O-ljudsystem med åtta högtalare och trådlös enhetsladdning som standard. Kraftfull anslutning levereras av ett standard FordPass Connect-modem, som gör att flera moduler kan framtidssäkras trådlöst via Ford Power-Up-programuppdateringar som kan förbättra fordonet över tid.

Förutom de omfattande avancerade förarassistanssystemen på Ranger Wildtrak, har Platinum-serien även Active Park Assist med Park Out Assist, Blind Spot Information System med Cross-Traffic Alert och Trailer Coverage, Lane Change Warning & Aid, och en 360-gradkamera som standardutrustning.

Kundleverans efter sommaren

De svenska orderböckerna för Ranger Platinum öppnar inom kort. Produktionen för Sverige av den nya modellen är planerad att påbörjas i april 2023, med de första kundleveranserna planerade efter sommaren.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Beslut om skyddsjakt på varg i Söderåsen

Länsstyrelsen Skåne har i dag besiktigat ett nytt angrepp på får i reviret Söderåsen. Angreppet har gjorts av varg. Länsstyrelsen har nu fattat beslut om

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!