Ad

Ny rapport om den ökande vildsvinstammen

Studier som jordägarorganisationen ELO har gjort ger slutsatsen att vildsvinen har ökat kraftigt i nästan hela Europa under de senaste 30 åren.

Anledningar kan vara de milda vintrar och vårar som i sin tur påverkar reproduktionen och överlevnaden, men även förändringar inom jordbruket har skapat gynnsamma förhållanden. Vad gäller jakt så säger rapporten att den inte har förhindrat arten från att öka, men konstaterar samtidigt att problemen hade varit större om den inte hade ägt rum.

Effekter av vildsvinen

I rapporten kan man även se en lista på vilka negativa effekter den ökande stammen orsakar. Bland annat pratar de om spridande av sjukdomssmitta, som kan påverka både människor och djur, negativa vildsvinsmöten och grödor som blir skadade.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-01-11

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Januari är här vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av Stefanie Lea Paulsen, en dansk jaktprofil som både genom sitt arbete på DK WAI och som fritidssyssla lever för att locka och jaga gäss – en utmaning som kräver ständiga justeringar.
Läs tidningen »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.