Ny lockpipa: Roedeercall Contact 2

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-08-14

Ny lockpipa: Roedeercall Contact 2

Kristoffer Clausen, en av Norges främsta jaktprofiler med över 20 års erfarenhet av att producera jaktfilm, passion för att locka vilt har under det senaste decenniet bland annat resulterat i en hel serie av norsktillverkade lockpipor. Hans senaste kreation, Roedeercall Contact 2, är en uppföljare av förra årets lansering, Contact. Precis som namnet avslöjar imiterar lockpipan kontaktljud av rådjur, något som kan vara väldigt effektivt under hela säsongen.

Det som främst skiljer Contact och den nya Contact 2 åt är volymen. Nu behöver du inte anstränga dig för att få en hög volym på lockpipan vilket gör detta till ett bra val för dig som jagar över stora åkermarker, eller som är ute på hyggen och vill nå ut längre. Lockpipan är väldigt enkel att använda. Du behöver bara blåsa i den för att få ett realistiskt ljud. Det du får tänka på är att hitta en realistisk sekvens av läten, exempelvis ett X antal små korta stötar, några sekunders uppehåll och X antal fler läten.

Om du någon gång har möjlighet att göra rådjur sällskap, inte minst i brunsten eller när killingar är nyfödda, så hör du ofta hur rådjuren piper. Försök att lägga dessa ljud på minnet. Det kommer nämligen hjälpa dig att hitta realistiska ljudsekvenser som rådjuren snabbt kan relatera till för en bra effekt.

Nyckeln till framgång

Clausen Roedeercall Contact 2 bör kombineras med exempelvis Roedeercall Pro. På så vis kan du variera dina ljud, vilket ofta är nyckeln till att lyckas den 16 augusti. Skitjakt!

Fotnot: Du hittar Clausen Game Calls i välsorterade jaktbutiker.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.