Ny lockpipa: Roedeercall Contact 2

2022-08-14

Ny lockpipa: Roedeercall Contact 2

Kristoffer Clausen, en av Norges främsta jaktprofiler med över 20 års erfarenhet av att producera jaktfilm, passion för att locka vilt har under det senaste decenniet bland annat resulterat i en hel serie av norsktillverkade lockpipor. Hans senaste kreation, Roedeercall Contact 2, är en uppföljare av förra årets lansering, Contact. Precis som namnet avslöjar imiterar lockpipan kontaktljud av rådjur, något som kan vara väldigt effektivt under hela säsongen.

Det som främst skiljer Contact och den nya Contact 2 åt är volymen. Nu behöver du inte anstränga dig för att få en hög volym på lockpipan vilket gör detta till ett bra val för dig som jagar över stora åkermarker, eller som är ute på hyggen och vill nå ut längre. Lockpipan är väldigt enkel att använda. Du behöver bara blåsa i den för att få ett realistiskt ljud. Det du får tänka på är att hitta en realistisk sekvens av läten, exempelvis ett X antal små korta stötar, några sekunders uppehåll och X antal fler läten.

Om du någon gång har möjlighet att göra rådjur sällskap, inte minst i brunsten eller när killingar är nyfödda, så hör du ofta hur rådjuren piper. Försök att lägga dessa ljud på minnet. Det kommer nämligen hjälpa dig att hitta realistiska ljudsekvenser som rådjuren snabbt kan relatera till för en bra effekt.

Nyckeln till framgång

Clausen Roedeercall Contact 2 bör kombineras med exempelvis Roedeercall Pro. På så vis kan du variera dina ljud, vilket ofta är nyckeln till att lyckas den 16 augusti. Skitjakt!

Fotnot: Du hittar Clausen Game Calls i välsorterade jaktbutiker.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter