Ad

Norma TIPSTRIKE

TIPSTRIKE™ är utvecklad för att ge en knall-och-fall- verkan, kombinerad med en djupverkan stark nog att nå viltets vitala delar. Plastspetsen säkrar expansionen och ger en förödande shock-effekt, som uppnås genom konstruktionen av manteln. För att upprätthålla en hög restvikt och garantera ett konsekvent uppförande hos kulan, är manteln förstärkt med ett mekaniskt lås.

Kulan expanderar direkt vid träff.

tipstrike

Gelantinblocket (35cm) visar anslagsenergin hos en TIPSTRIKE som gått in från vänster med 800 m/s. Kulan är framtagen för att kraftfullt avge sin energi direkt vid anslaget. Det ger en stark chockverkan på viltet och eftersom kulan har hög energiavlämning avtar hastighet snabbt. Det mekaniska blylåset säkerställer att kulan har högsta möjliga restvikt, vilket i sin tur ger en utmärkt genomträngning.

INSTANT STOP – Från fabrik till verklighet_mg_0767-redigera (Medium)

Båda dessa kulor är av 30-kaliber och har nått sitt mål med 800 m/s. Kulan till vänster har skjutits i ballistisk gelantin i Normas testlokaler. Kulan till höger har återfunnits ur ett vildsvin efter en verklig jaktsituation. Vid båda tillfällena har det mekaniska blylåset fyllt sitt syfte och bidragit till högsta möjliga restvikt.

Läs mer på www.norma.cc

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-04-27

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #5

Månadens tidning genomsyras av den kommande jakt- och fiskemässan Swedish Game Fair. Vi har rest landet runt för att möta utställare som berättar mer om vad de kommer att bjuda på under mässan och låter dig ta del av hela programmet. Vi har träffat Nathalie Larsson, en av Sveriges främsta skeetskyttar som berättar mer om sin comeback och hennes stora passion till jakten. Följ med på klappjakt i Norrbotten, vapentest, recept och mängder av pryltips.
Läs tidningen »

Ad

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.