Ad

Norma TIPSTRIKE

TIPSTRIKE™ är utvecklad för att ge en knall-och-fall- verkan, kombinerad med en djupverkan stark nog att nå viltets vitala delar. Plastspetsen säkrar expansionen och ger en förödande shock-effekt, som uppnås genom konstruktionen av manteln. För att upprätthålla en hög restvikt och garantera ett konsekvent uppförande hos kulan, är manteln förstärkt med ett mekaniskt lås.

Kulan expanderar direkt vid träff.

tipstrike

Gelantinblocket (35cm) visar anslagsenergin hos en TIPSTRIKE som gått in från vänster med 800 m/s. Kulan är framtagen för att kraftfullt avge sin energi direkt vid anslaget. Det ger en stark chockverkan på viltet och eftersom kulan har hög energiavlämning avtar hastighet snabbt. Det mekaniska blylåset säkerställer att kulan har högsta möjliga restvikt, vilket i sin tur ger en utmärkt genomträngning.

INSTANT STOP – Från fabrik till verklighet_mg_0767-redigera (Medium)

Båda dessa kulor är av 30-kaliber och har nått sitt mål med 800 m/s. Kulan till vänster har skjutits i ballistisk gelantin i Normas testlokaler. Kulan till höger har återfunnits ur ett vildsvin efter en verklig jaktsituation. Vid båda tillfällena har det mekaniska blylåset fyllt sitt syfte och bidragit till högsta möjliga restvikt.

Läs mer på www.norma.cc

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-04-27

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Magasin Vildmarken #2

Februari är här och vi kan erbjuda ännu ett fullspäckat nummer. Månadens omslag pryds av den norska jaktprofilen Joakim Pettersen som driver en av Nordens största jaktbloggar. Under ett pass pratade vi om jaktglädje och hemligheten bakom hans popularitet.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.