Många frågor besvaras under Normas seminarium på Swedish Game Fair

2022-05-09

Många frågor besvaras under Normas seminarium på Swedish Game Fair

Vad är en fragmenterande kula? Vad innebär begreppet bondad? Är det någon av kulorna som har egenskaper som passar bättre till just den jakt som du bedriver? Många frågor gällande valet av rätt jaktkula kommer besvaras under Norma Academy Seminar ”Bullet Performance” på Swedish Game Fair.

– Norma Academy är egentligen samlingsnamnet på ett helt utbildningskoncept som inkluderar flera olika typer av utbildningar för såväl slutkonsumenter som återförsäljare. Den utbildning vi kommer att köra på Swedish Game Fair, behandlar valet av rätt jaktkula och syftar till att utbilda konsumenterna kring de unika egenskaper som finns hos olika kultyper. Grovt beskrivet så kan man säga att utbildningen blir en guide för att välja rätt typ av kula för den jakt man bedriver, säger Rickard Ericsson, marknadschef på RUAG Ammotec Sweden AB.

Varje dag, i samband med lunchen, ges utbildningen. Många platser redan är uppbokade, men för den som är intresserad finns fortfarande möjlighet att få en plats.

– Kommer man till vår monter (A:19) och besöker Normas disk och efterfrågar möjlighet att gå utbildningen, så kommer det finnas ett begränsat antal exklusiva platser till varje dag att få tag på. Varje plats inkluderar även lunch. Först till kvarn gäller och utbildningen hålls varje mässdag mellan klockan 13.00–15.00, så det kan vara värt att skynda sig till vår monter direkt vid mässdagens öppning för den som är intresserad, säger Rickard som hoppas att deltagarna ska få med sig mycket i bagaget efter utbildningen.

Mycket på gång i montern

I montern kommer det att bjudas på en rad olika produkter och intressanta nyheter, inte minst på vapensidan.
– Bland annat kommer vi att ha med oss en riktigt intressant nyhet på vapensidan, CZ:s nya 600-serie. CZ har ju de senaste åren gjort sig kända i Sverige med sina modulära 22:or, först 455-serien och därefter den uppföljande 457-serien, som har blivit två av Sveriges absolut bäst säljande vapen på 22-sidan. Med CZ 600-serien kommer nu storebror där man får en klass 1- eller klass 2-studsare paketerad i ett modulärt koncept, med pipbytessystem och flera olika valmöjligheter avseende både stockning och kaliberval. 600-serien har redan fått väldigt goda recensioner i jaktpressen i Sverige, så det finns alla förutsättningar att även 600-serien kommer att bli en storsäljare i Sverige.

En annan stor Sverige-nyhet på vapensidan är den tyska rakrepetern Haenel Jaeger NXT, som man självklart också hittar i Ammotecs monter.

– Med nya Jaeger NXT har Haenel lyckats ta fram en riktigt innovativ rakrepeter, dessutom till ett ruskigt bra pris, säger Rickard.

Och fortsätter:

– Mekanismen bygger på den klassiska principen med ett roterande slutstycke som är beprövad under många decennier och som har gjort sig känd för sin höga pålitlighet. Detta i kombination med ett av marknadens säkraste säkringssystem och en kallhamrad pipa med mycket fin precision, gör den här modellen till en spännande nyhet. Ovanpå detta så är Jaeger NXT byggd med ett starkt hållbarhetstänk. Bland annat kommer vapnet med en stock av FSC-certifierat trä, alla plastdetaljer består av 100 % nedbrytbara, cellulosabaserade produkter och pipan är dessutom optimerad för skytte med blyfri ammunition.

Dessutom kan besökarna se fram emot Anschütz, Steyr, F.A.I.R och en ny serie med Italienska sporthagelvapen från Fossari – och förstås Merkels produkter.

– Värt att kika lite extra på i Merkels sortiment är Merkel K5, en relativt ny kipplauf i Merkelsortimentet och förstås den alltid aktuella Merkel Helix-serien, säger Rickard Ericsson.

I Ammotecs monter kommer du även att hitta ett digert sortiment av produkter vid sidan av vapen.

– Optik från Leupold, luftvapen från GAMO, topptestade ljuddämpare från Hausken, hörselskydd från Svenska Sordin och mörkeroptik från ATN och Nitehog är bara några exempel.

– Och givetvis har vi även Norma i montern så passa på att komma förbi för att prata ammunition. Norma kommer bland annat att visa upp Sverige-nyheten Norma Whitetail som presenteras för första gången på den svenska marknaden just på Swedish Game Fair.

Hur mycket betyder en sådan här mässa för er?
Det är förstås en utmärkt möjlighet att få presentera våra nyheter för året för den svenska jakt- och sportskyttepubliken i samband med en sådan här mässa. Vi ser verkligen fram emot att komma ut på mässor igen efter några års uppehåll på grund av pandemin, avslutar han.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter