Norma Precision uppvaktar Kung Carl XVI Gustaf

2016-04-28

Norma Precision uppvaktar Kung Carl XVI Gustaf

Med anledning av H.M. Konungens 70-årsdag, har Norma Precision tagit fram en alldeles speciell gåva.

Norma Precision uppvaktar Kung Carl XVI Gustaf

Med anledning av H.M. Konungens 70-årsdag, har Norma Precision tagit fram en alldeles speciell gåva.Kungen 70 år

Kungen 70+Ñr -24 (Medium)
Paul-Erik Toivo, VD Foto: Martin Hugne

Kungen 70+Ñr -171 (Medium)Norma Precision är sedan många år kunglig hovleverantör och ansökte därför till Kungliga Slottet om att få närvara vid Hans Majestäts uppvaktning.

Den 28 april, klockan 10.54, överlämnades gåvan till H.M. Konungen. Norma representerades av VD Paul-Erik Toivo samt medarbetarna Ann Jansson från Laddavdelningen och Camilla Berntsson från Hylsavdelningen.

Gåvan är ett patronskrin, gjort med värmländskt hantverk. Träskrinet är snidat i björk av Marita Andersson och låsspännena är gjorda i traditionellt frihandsmide av Mats Jonsson – båda verksamma i Arvika-trakten.

Patronerna är av kaliber 30-06, laddade med Normas senaste nytillskott av kulor ur den egna fabriken i Åmotfors. Hylsorna är specialbehandlade med en unik ytfinish och lasergraverade med ”H.M. Konung Carl XVI Gustaf”.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Allt fler skogsrenar i Finland

Efter några år med en nedåtgående trend så har skogsrenarna blivit allt fler i Finland. Nu lever cirka 2 500 av världens drygt 4 000 skogsrenar i

Friluftsliv

Ny app för friluftsentusiaster

Nu lanserar Nordic Outdoor Adventures en app där friluftsentusiaster enkelt ska hitta sitt nästa äventyr. – Med inspiration, information och tips kring destinationer, evenemang och

Hund

Kom igång med spårträningen

I skrivande stund är jaktsäsongen över för i år, men desto ljusare och varmare månader står nu framför oss. För dig med jakthund är denna

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!